• Elli 78

    glass med chili?

    Någon som har recept på glass med chili i? Jag tror att den även innehöll kokos.

    Hade ett recept på det i en pärm som jag slängde av misstag. Jag minns att den iallafall var supergod!

  • Svar på tråden glass med chili?
  • Sussi75

    Det lät gott så jag hjälper dig att puffa upp tråden lite

  • Bohemia

    Mmmmmmmmm......... Jag bodde länge i mexico och saknar verkligen allt gott med chili i.

    Jag vill också veta hur man gör chili glass:P !!!

  • ACK
    Choklad- och bananpaket med sweet chiliglass

    Ingredienser
    Portioner: 5 barn

    2 1/2 banan
    2 1/2 små tortillabröd (taco size)
    100 g vit choklad
    1 l vaniljglass
    2 msk sweet chilisås


    Tillagningstid: Max 20 min
    Svårighetsgrad: Lättlagat


    Gör så här
    Sätt ugnen på 225°C.
    2. Dela skalade bananer och tortillabrödet i halvor. Hacka chokladen grovt. Lägg bananerna på bröden. Tryck chokladbitarna på bananerna med fingertopparna. Rulla ihop till paket. Lägg paketen med skarven ner i en smord ugnssäker form. Grädda tills bröden fått lite färg, ca 10 minuter.
    3. Lägg glassen i en bunke och kör den mjuk med hjälp av en elvisp. Tillsätt sweet chilisås och rör så att det precis blandas. Om man vill göra vackra glasskulor kan man frysa in chiliglassen en stund. Servera de varma paketen
    med glassen.


  • Conamore

    Hör kanske inte hit, då ni söker recept, men Lejonet och Björnen hade glass med chili i, iallafall för ca två år sedan

  • ACK
    Kola och nötpaj med ananas, ingefära och chilisorbetIngredienser: Receptet är för  port.Pajdeg200 g

    vetemjöl, ca 3.3 dl150 g

    smör1 msk

    socker1 tsk

    salt, knappt2 st

    äggula(or)2 msk

    mjölkKola och nötfyllning0,5 l

    grädde0,5 l

    socker2 msk

    konjak1 dl

    valnötter1 dl

    hasselnötterAnanas, ingefära och chilisorbet0,5 kg

    ananas i bitar150 g

    socker, ca 1.6 dl25 g

    glykos, knappt 1 msk1 tsk

    ingefära, riven1 nypa(or)

    spansk peppar, en knivsuddChokladsås50 g

    mörk choklad50 g

    grädde, ca 0.5 dlReceptet ingår i Tastelines nyårsmeny och är komponerat av Benny Käck och Andreas EkTyp av rätt:Tillagningstid:Ca 20 min

    Önskemål:Tillagning:

    Pajdeg:
    1. Arbeta ihop alla torra ingredienser och smöret med fingertopparna till en smulig massa.
    2. Tillsätt äggulorna och mjölken och arbeta ihop till en deg.
    3. Låt degen vila i kylen i en timma.
    4. Sätt ugnen på 200ºC
    5. Kavla ut degen och tryck ut den i en passande pajform.
    6. Nagga med en gaffel och grädda i ca 8 min.

    Kola och nötfyllning:
    1. Koka ihop grädden, sockret och konjaken tills blandningen blivit trögflytande som sirap. Gör ett kulprov för att se om kolan har rätt konsistens.
    2. Rosta nötterna och hacka dem grovt.
    3. Blanda nötterna med kolan och fyll pajskalen.

    Ananas, ingefära och chilisorbet:
    1. Blanda alla ingredienser i en mixer och kör till sockret har löst upp sig.
    2. Passera genom en finmaskig sil.
    3. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ den i frysen och rör då och då.

    Chokladsås:
    Koka upp grädden, ta bort den ifrån spisen och rör ner chokladen.
Svar på tråden glass med chili?