• Anonym

    råka få i mig fetaost

    åt en pasta sallad dag på restaurang och upptäckte efter jag tagit en tugga att det var ngn fetaost/GETOST ? I DEN.
    Kan jag va lugn?

  • Svar på tråden råka få i mig fetaost
  • Dream26

    Jodå ...en engångs företelelse e ingen fara

  • Anonym
    Anonym skrev 2007-08-03 16:51:09 följande:
    åt en pasta sallad dag på restaurang och upptäckte efter jag tagit en tugga att det var ngn fetaost/GETOST ? I DEN.Kan jag va lugn?
    VAr den gord på pastöriserad eller opastöriserad mjölk?
  • schottis

    "Fetaost har för lågt pH-värde för att listeriabakterien ska kunna föröka sig, däremot kan den överleva. Om fetaosten är gjord på pastöriserad mjölk anses den riskfri men inte om den är gjord på opastöriserad mjölk."
    (Livsmedelsveket)

  • BROCCOLLI

    Lugn bara lugn, pastöriserad fetaost kan du äta hur mycket du vill av utan att det är nån fara Mögelostar och sånt där ska man passa sig för däremot, men det är ju inte svårt eftersom det är så äckligt!

  • kaksmulan

    Anledningen till att man ska undvika dylika produkter är för att de kan innehålla en bakterie som heter listeria. Sannorlikheten att du blir smittad av den är i princip minimal här i sverige så du kan vara helt lugn!


    Felixens♥ och Ellendellens ♥ stolta mamma, alias kaksmulan!
  • Anonym
    kaksmulan skrev 2007-08-03 16:55:20 följande:
    Anledningen till att man ska undvika dylika produkter är för att de kan innehålla en bakterie som heter listeria. Sannorlikheten att du blir smittad av den är i princip minimal här i sverige så du kan vara helt lugn!
    Sant men att äta det på en restaurang kan kännas lite mer i riskzonen?
  • Anonym (gottigt)

    TS, det är nog ingen fara alls!
    Restaurangen använde säkerligen en fetaost gjord på pastöriserad mjölk.
    Men skulle de nu inte ha gjort det så är chansen minimal att du fick i dig listeriabakterier som tidigare svarare har påpekat.
    Skärra nu inte upp dig, det var ingen fara.
    Jag har personligen ätit fetaost hela min graviditet än så länge. (Saltcravings för hela slanten) Rekommenderar märket Apetina - gjord på pastöriserad mjölk och är tokgod!
    Gluffs on!

  • elink

    hur överlever en ostälskare en graviditet utan fetaost? jag bara undrar......?

    själv har jag sörjt mina ädelostar.... men man kan göra mycket kul med lite feta!!!

  • 0108

    Min BM sa att man kunde äta fetaost,frågade om det. Men jag vet inte på resturang.Hon sa att sådana som ligger i burkarvar ok.

  • Krodan

    Jag åt grekimpoterad feta när jag vra gravid, så länge den är pastöriserad så är dte lugnt sas det. om du fick i dig lite tror jag att dte är lugnt


    Angelina och Athena är mina sessor
  • Maverich

    Säger som de flesta, det är lugnt så länge den är pastoriserad. Sen är risken för listeriasmitta låg ändå, i södra Europa äter väl de flesta det mesta av ostar som inte är pastoriserade.

  • Malia75

    Jag åt feta saganaki igår....det är ju underbart gott!
    Däremot håller jag inte med om att Apetinas fetaost är god, den smakar ju INGENTING! Det ska vara riktig ost, helst inköpt i butik som drivs av "ickesvenskar".

    Men ät du fetaost, precis som flertalet redan sagt, det är inte skadligt!

  • Anonym

    nästan all fetaost är pastöriserad, jag har inte hittat någon som inte är det ens i orientlivs. Du kan vara helt lugn!

  • Jambosana

    Det har varit 1 fall av listeria hos en gravid på 20 år, läste jag för något år sen, då Livsmedelsverkets skräcklista för gravida debatterades.

Svar på tråden råka få i mig fetaost