• lindelou

  Rottweiler/Amstaff?

  Hejsan!

  Jag om min sambo har länge funderat på att skaffa en till hund.
  Nu har vi hittat en blandis mellan Rottweiler och Amstaff på 9 mån. Hans ägare har inte tid för honom och letar efter ett nytt hem till honom.

  Min fråga är nu vad ni tycker om denna blandningen och om ni tror att det skulle kunna bli en bra hund?
  Hur har ni uppfattat dessa raser?

  Jag vill endast ha svar från folk som har erfarenhet av dessa raser, om du inte känner till raserna så vill jag helst inte ha din åsikt eftersom att det lätt kan förvrida bilden av hur denna hund kan komma att bli.

  Tack:)

  Mvh Dennis

 • Svar på tråden Rottweiler/Amstaff?
 • Birgitta2

  De är båda ganska kraftfulla raser, och dessa kräver att du verkligen tar ledarskapet när hunden börjar komma i slyngelåldern och vill bli herre på täppan.

  Jag har haft en blandning av rottweiler/s:t bernhard, och den var oerhört jobbig. Den krävde en väldigt fast hand.

 • LillaLulla

  Varför har inte ägaren tid med den mera? Just vid nio månader går hunden in i könsmognaden och en sådan hund kan visa sig vara en betydligt större utmaning än ni hade räknat med från början, eftersom ni inte vet vad den har varit med om eller hur den är uppfostrad!

  Har ni haft hund förut? Har du mycket erfarenhet? Annars skulle jag faktiskt avråda dig från att ta just den hunden om du inte är helt säker på att ägaren inte vill ha den längre bara för att den inte lyder.

 • iii

  Kan bli en bra hund, men kan lika gärna bli katastrof. Det är inte att rekomendera att blanda rotweiler med amstaff,kan bli en väääldigt "skarp" hund utav det. Är det en hane eller tik?

 • iii

  Läser slarvigt idag ser nu att det är en hane också, på 9 mån. Hade INTE tagit den.. Det är såå vanligt att hundar omplaceras i den åldern pga ägaren inte "har tid", men allt för ofta handlar det om att de inte klarar av hunden.

 • 0  Blåbäret  0

  jag har haft en rottis förut och det är ju mycket jobb med en sådan hund, envisa är det och man får hålla benhårt på reglerna. men bara man ger vad som krävs så är dom värdens underbaraste
  kanske ni läst på om de båda raserna och vet lite vad som krävs??

  Jag tycker ni ska höra med ägaren om ni får träffa hunden, gå ut och gå med den lite och "allmänt" lära känna den. Att det inte dyker upp nå oanade "sidor" hos hunden sen när ni tagit den

 • Hondjuret

  trevliga raser båda. Nej skulle aldrig ta en sån blandning.

 • Chozzzan

  jag är osäker på att det är en bra blandning, eftersom pitbull rotweiler oftast är inbladade i bitolyckor. då amstaff och pitbull är i stortsätt samma hund tror jag inte att det är bra att ta hand om en när den är så pass gammal. hade nog varit bättre om du haft den från början isåf.

  måste ju tillägga att vi har en liten rar amstaff/pitbull själva så jag har absolut inga fördomar mot rasen ifråga. har även vana av rotweiler.

 • Birgitta2

  Som jag sa ovan är båda raserna kraftfulla raser. Och när man blandar såna raser, kan deras gener bli förstärkta. Jag skulle själv inte ta en sån hund, med den erfarenheten jag hade av min egen blandras. Det kan bli en riktigt tuff period nu under könsmognaden.

 • 0  Blåbäret  0
  Chozzzan skrev 2007-08-04 12:46:39 följande:
  eftersom pitbull rotweiler oftast är inbladade i bitolyckor.
  detdär tycker jag är lite fel skrivet.
  enligt statistiken är det "vanliga familjehundar" som biter mera/oftare än pitbulls och rottweilers.
  men det skrivs ju oftast bara om när en s.k. farlig rottis eller pitbull bitit....
 • nr3

  håller med blåbäret ang bitolyckorna..
  vet ej dock om blandningen är en bra kombination..
  min dotter har världens goaste amstaff och min bror världens goaste rottweiler. men som de ovan sagt, det är otroligt *starka* hundar båda raserna. åk dit några gånger och träffa honom innan ni bestämmer er!e mitt råd

Svar på tråden Rottweiler/Amstaff?