Hur göra morotskakan laktosfri?
Någon som vet hur man kan göra glasyren till morotskakan laktosfri??
Jag menar alltså vad man måste ersätta philadelphiaosten med?
Någon som vet hur man kan göra glasyren till morotskakan laktosfri??
Jag menar alltså vad man måste ersätta philadelphiaosten med?
Laktosfri färskost från valio finns ju numera!
Suuuuper!!
Ååååh! Du får mer än gärna skriva receptet här om du vill!
Annhan:
Ingredienser: 12 portioner
Morotskakan
2 ägg
50 gr smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 dl finrivna morötter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Ost krämen
75 gr smör
3 dl florsocker
100 gr philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad limesaft
1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
Ostkräm
Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.
Denna färskost borde passa:
www.valio.se/valio/smpage.fwx&product=1418
Oj, jag var visst lite sent ute.
Vad coolt att det finns laktosfri färskost Var så orolig att fyra av mina vänner inte skulle kunna äta av den! När jag ändå har er "på tråden", tänkte jag kolla hur det är med vit chokladmousse, kan man äta vit choklad som laktosintolerant? I moussen ska det bla vara kesella och vispgrädde. Laktosfri grädde vet jag ju att det finns, men hur funkar det med kesella?
of course! varför inte vanlig chokladmousse, det funkar