Frågan är om någon vet?....
Kaliumsorbat vet jag används t.ex. när man gör hemmagjord saft och sånt. Svaveldioxid används just i torkad frukt. Men det finns också torkad frukt utan konserveringsmedel: i välsorterade mataffärer och hälsokost. Frågan är ju bara vilket som är farligast: att få konserveringsmedel i sig eller ev mögel & bakterier? Jag vet inte. http://hd.se/mat/2006/01/12/torkad_frukt_piggar_upp/
Barnmatsburkarna med aprikospuré innehåller väldigt gul och fin puré vars frukt förmodligen är behandlad med konserveringsmedel (även om de själva inte lagt nåt i burken, så att säga) & katrinplommonpurén vet jag inte, för det är inte lika tydligt med färgen...
Så... jag kan inte svara...
Har själv gjort puré på obehandlad, torkad frukt, men om det är bättre det vet jag inte. & när går åldersgränsen för det där??? Jag vill gärna veta om nån vet, liksom
Vi vuxna har väl inte börjat tänka på sånt där förrän vi får barn? (oftast)
"Sök inlägg" på katrinplommon så kanske du får fler svar på frågan