• Puffen

    Konserveringsmedel?

    Hur farligt är konserveringsmedel egentligen?
    Elliot är 4 månader och jag gjorde puré av torkade plommon. Såg att de innehåller konserveringsmedel...

    Har blöttlagt dem och kokat dem, gör de någon skillnad eller ska jag slänga bort purén?

  • Svar på tråden Konserveringsmedel?
  • Sagogryn69

    Det brukar vara E300 i plommon (?) I så fall är det askorbinsyra = vitamin C
    Slå annars upp det via ordet "E-nummerlexikon" på t.ex. Google så hittar du info vad det är

  • knäppisen

    E220 Svaveldioxid
    E202 Kalumsorbat

  • Puffen
    knäppisen skrev 2007-08-09 19:12:38 följande:
    E220 SvaveldioxidE202 Kalumsorbat
    Vad är det?
    Farligt för Elliot 4 månader?
  • Sagogryn69

    Frågan är om någon vet?....
    Kaliumsorbat vet jag används t.ex. när man gör hemmagjord saft och sånt. Svaveldioxid används just i torkad frukt. Men det finns också torkad frukt utan konserveringsmedel: i välsorterade mataffärer och hälsokost. Frågan är ju bara vilket som är farligast: att få konserveringsmedel i sig eller ev mögel & bakterier? Jag vet inte. http://hd.se/mat/2006/01/12/torkad_frukt_piggar_upp/
    Barnmatsburkarna med aprikospuré innehåller väldigt gul och fin puré vars frukt förmodligen är behandlad med konserveringsmedel (även om de själva inte lagt nåt i burken, så att säga) & katrinplommonpurén vet jag inte, för det är inte lika tydligt med färgen...
    Så... jag kan inte svara...
    Har själv gjort puré på obehandlad, torkad frukt, men om det är bättre det vet jag inte. & när går åldersgränsen för det där??? Jag vill gärna veta om nån vet, liksom Vi vuxna har väl inte börjat tänka på sånt där förrän vi får barn? (oftast)
    "Sök inlägg" på katrinplommon så kanske du får fler svar på frågan 

  • Prisman

    Det enda jag kan tillföra är att de konserveringsmedel som är mellan E200-E220 är de som barn mest kan bli allergiska/överkänsliga mot och då framförallt E 211.
    Samt alla bensoater och sorbater.

Svar på tråden Konserveringsmedel?