• ttiinnaa

    hur får jag krispiga våfflor????

    när jag gör våfflor blir dom sladdriga och inte alls krispiga.
    har du ett recept på våfflor och är krispiga och vill dela med dig snälla gör det.

  • Svar på tråden hur får jag krispiga våfflor????
  • Sara Li
    Frasvåfflor

    Buffé nr 3 1996, sid 19

    Ingredienser
    125 g smör eller margarin
    4 dl mjölk
    2 dl vetemjöl 
    1 msk bakpulver
    2 dl iskallt vatten


    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Medel


    Gör så här
    Smält matfettet och låt det svalna.

    Vispa samman mjölken, mjölet och bakpulvret till en slät smet. Rör i matfettet och det kalla vattnet.

    Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

    Servera med glass, gärna med punsch-, jordgubbs- eller chokladsmak. Eller med grädde och sylt.


    Mamma älskar Tove född 06-10-06
  • Fidelis ad urnam

    äkta vispad grädde och kallt vatten i smeten.


    Home is anywhere you are..... Reta er på den ni
  • mammutten81

    köp kundsörnens våffelmix, häll flytandemilda i järnet och i smeten.

  • Fidelis ad urnam

    2 3/4 dl kallt vatten
    3 1/4 vetemjöl
    1 nypa flingsalt
    4 dl vispgrädde
    smör till gräddning

    Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet.
    Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten.
    Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.

    garanterat frasiga våfflor!


    Home is anywhere you are..... Reta er på den ni
  • förortsmamma

    Ös på smör. Det är smöret som gör att dom blir krispiga!

  • agda06

    En kompis farmor hade alltid sockerdricka i pannkakssmeten så att de blev frasiga. Det funkar kanske med våfflor också?

  • Jag o mina killar

    min farfar hade alltid i en skvätt öl och dom blev jätte frasiga


    (¯`°?.¸ ღ Stolt mamma till Emilღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden hur får jag krispiga våfflor????