hur får jag krispiga våfflor????
när jag gör våfflor blir dom sladdriga och inte alls krispiga.
har du ett recept på våfflor och är krispiga och vill dela med dig snälla gör det.
när jag gör våfflor blir dom sladdriga och inte alls krispiga.
har du ett recept på våfflor och är krispiga och vill dela med dig snälla gör det.
får väl ha dom i lite längre.?
Köp färdig våffelmix, Kungsörnens.
Buffé nr 3 1996, sid 19
Ingredienser
125 g smör eller margarin
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl iskallt vatten
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölken, mjölet och bakpulvret till en slät smet. Rör i matfettet och det kalla vattnet.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Servera med glass, gärna med punsch-, jordgubbs- eller chokladsmak. Eller med grädde och sylt.
äkta vispad grädde och kallt vatten i smeten.
köp kundsörnens våffelmix, häll flytandemilda i järnet och i smeten.
Hittade receptet här: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=1468
2 3/4 dl kallt vatten
3 1/4 vetemjöl
1 nypa flingsalt
4 dl vispgrädde
smör till gräddning
Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet.
Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten.
Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.
garanterat frasiga våfflor!
Ös på smör. Det är smöret som gör att dom blir krispiga!
En kompis farmor hade alltid sockerdricka i pannkakssmeten så att de blev frasiga. Det funkar kanske med våfflor också?
min farfar hade alltid i en skvätt öl och dom blev jätte frasiga