Frysa dill?
Är det någon som vet om det går att frysa dill? Jag tänker att den bör "styckfrysas" för att undvika att bli en hel klump.
Nån som har erfarenhet?
Är det någon som vet om det går att frysa dill? Jag tänker att den bör "styckfrysas" för att undvika att bli en hel klump.
Nån som har erfarenhet?
Ja jag brukar klippa ner dill i små påsar och frysa in.
Självklart kan du frysa dill. Man kan till och med köpa fryst dill i affären som ligger i små askar.
Ch Belair skrev 2007-08-17 18:00:25 följande:
man kan ju köpa så det borde väl funka. jag har hört att man kan frysa in i sådanan där formar som man gör is i så får man lagom stora "bitar" med dill...
När jag frös in min dill sköljde jag den bara, torkade den torr, sen stoppade jag hela knippen i en påse och frös in. Nu när jag ska använda av den så tar jag bara ut knippen ur frysen och klipper av så mkt jag vill ha direkt ner i maten :) Blir precis lika som den man köper i affären :)
Det gör inget om det bara är en stor klump dill i frysen. Det är hur lätt som helst att ta så mycket man behöver bara.
Antingen kan man frysa dillen färdighackad i små klumpar i iskubslådor. Man kan ha på lite vatten så blir de lätta att hantera när man tar ut dom ur frysen.
ELLER
Man fryser dillen som den är i långa buketter som man viker ned i lådor. Inte särskilt tätt utan lite luftigt. Perfekt om du vill koka med potatis senare.
ELLER
Fryser dillen i en lite större burk och skrapar med en gaffel så mycket dill du vill ha just då.