• isisisis

    Istället för melatin?

    Det fanns inget melatin i min butik.
    Det står bara Melatin i alla recept jag har också.
    Tänkte göra Björnbärsmarmelad.
    Jag har syltsocker med pektin.
    Jag har också Atamon och natriumbensoat hemma....

    Kan nån hjälpa?

  • Svar på tråden Istället för melatin?
  • Severus

    Kan det heta nåt annat?
    har sett att det även kallas fryspulver till sylt, fruktpektin mm

  • isisisis

    Det är ju pektin i syltsockret...
    Det står på paketet lite olika mått,och att man kan göra marmelad också.
    Hoppas det räcker med det syltsockret....

    Det fanns Certo också,men det kostade 22 kr och räckte inte ens till de 2 litrarna jag plockat....

    verkade bättre med detta...
    men jag är osäker.

  • Severus

    Hittade denna, så det går ju utan Melatin

    BJÖRNBÄRSMARMELAD


    11/2 l björnbär
    saft av en citron
    7 dl socker
    1 krm natriumbensoat


    Rensa och skölj bären och lägg dem i en gryta. Tillsätt citronsaften och låt massan sjuda i 5 minuter. Tillsätt socker och sjud ytterligare i
    25 minuter, tills marmeladen börjar tjockna. Ta grytan från värmen och skumma. Tillsätt konserveringsmedlet utrört i litet hett vatten. Häll upp marmeladen på rena burkar och förslut genast.

  • Severus

    Eller den här med syltsocker
    Björnbärsmarmelad
    2 liter björnbär
    1 kg syltsocker
    0,5 dl vaniljsocker
    1 lime
    Rensa bären. Riv skalet och pressa limefrukten. Blanda allt och koka upp. Låt sjuda i tio minuter. Skumma och häll upp på burkar.

  • isisisis

    Ja! Där var det receptet med natriumbensoat.
    Jag kunde inte hitta det!
    Tack

  • Nessii

    Syltsockret med pektin är helt suveränt. Jag har gjort både gelé o marmelad med hjäl av denna suveräna produkt i sommar.

  • isisisis

    Jag gjorde med vaniljsocker och riven citron,det doftar ljuvligt i köket.
    Återstår att se om den stelnar!

Svar på tråden Istället för melatin?