Istället för melatin?
Det fanns inget melatin i min butik.
Det står bara Melatin i alla recept jag har också.
Tänkte göra Björnbärsmarmelad.
Jag har syltsocker med pektin.
Jag har också Atamon och natriumbensoat hemma....
Kan nån hjälpa?
Det fanns inget melatin i min butik.
Det står bara Melatin i alla recept jag har också.
Tänkte göra Björnbärsmarmelad.
Jag har syltsocker med pektin.
Jag har också Atamon och natriumbensoat hemma....
Kan nån hjälpa?
Kan det heta nåt annat?
har sett att det även kallas fryspulver till sylt, fruktpektin mm
Det är ju pektin i syltsockret...
Det står på paketet lite olika mått,och att man kan göra marmelad också.
Hoppas det räcker med det syltsockret....
Det fanns Certo också,men det kostade 22 kr och räckte inte ens till de 2 litrarna jag plockat....
verkade bättre med detta...
men jag är osäker.
Hittade denna, så det går ju utan Melatin
BJÖRNBÄRSMARMELAD
11/2 l björnbär
saft av en citron
7 dl socker
1 krm natriumbensoat
Rensa och skölj bären och lägg dem i en gryta. Tillsätt citronsaften och låt massan sjuda i 5 minuter. Tillsätt socker och sjud ytterligare i
25 minuter, tills marmeladen börjar tjockna. Ta grytan från värmen och skumma. Tillsätt konserveringsmedlet utrört i litet hett vatten. Häll upp marmeladen på rena burkar och förslut genast.
Eller den här med syltsocker
Björnbärsmarmelad
2 liter björnbär
1 kg syltsocker
0,5 dl vaniljsocker
1 lime
Rensa bären. Riv skalet och pressa limefrukten. Blanda allt och koka upp. Låt sjuda i tio minuter. Skumma och häll upp på burkar.
Ja! Där var det receptet med natriumbensoat.
Jag kunde inte hitta det!
Tack
vaniljsocker och Lime? Det låter ju jättesmarrigt! Tackar!
Varsågod
Syltsockret med pektin är helt suveränt. Jag har gjort både gelé o marmelad med hjäl av denna suveräna produkt i sommar.
Det låter ju bra!
Jag gjorde med vaniljsocker och riven citron,det doftar ljuvligt i köket.
Återstår att se om den stelnar!