• Marlene B

    Vad gör man av Dijon-senap?

    Köpte en äkta fransk variant förra veckan.
    Jag tänkte testsmaka den genom att bre lite på skinmackan men fy vilken vidrig smak.

    Det smakar ju definitivt inte som gamla vanliga och hederliga Slott-senapen, ärligt talat så smakar den inte ens senap.

    Nu har jag en liten enkel fråga, vad använder man dijonsenap till? Vilken maträtt? Dressing?

  • Svar på tråden Vad gör man av Dijon-senap?
  • lia76

    jag gar det till senapkyckling
    eller i röror till bakadpotatis


    Kram Lia, stolt mamma den 23/9-2006 till en liten Stella
  • Linda1976

    Köttfärsssås

    Köttfärs
    gul lök
    matlagningsgrädde
    soja
    dijonsenap
    honung
    salt
    peppar
    massor av persilja på slutet!

    MUMS!!

    /the food-guru!


    Det finns inga synder, förutom dumhet.
  • Emmel

    Blanda i lite dijon med creme fraiche, ärtor, majs och kyckling. Ät till bröd eller bakad potatis. Mums! Det går också att använda som smaksättare i köttfärsbiffar etc.

    Jag förstår att du inte tyckte om att äta det som det är för senapen har en mycket speciell smak.

  • annca

    I korv stroganoff
    I senspssås
    I panna med strimlad lövbiff
    I kall gräddfilssås till stekt eller inkokt fisk
    På varm smörgås
    Till griljering av julskinka...


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • Skogsbruden

    Jag har alltid i dijonsenap när jag gör vinägrett. Jättegott till i princip alla grönsaker och sallader.

  • mollanbollan82

    kycklingfileér
    creme fraiche
    riven ost
    dijon senap
    skinka/bacon

    bland allt i en bunke, utom kycklingen, lägg geggan på kyklingen och sen in i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är klar

    herrgårdskyckling heter den, tror det är alla ingredienser men sök på tasteline eller nåt så får du ett klart recept.

  • speedy gonzales

    dressing, olika röror o såser
    gott o starkt

  • Atamon

    Åh Dijonsenap som är så smaskens! Håller med i alla förslag ovan. Använder Dijonsenap till nästan allt, det är bara på kokt korv som det blir vanlig Slott eller Johnnys

    Crème Bearnaise - 4 port

    2 dl crème fraiche
    1 msk dijonsenap
    1 tks honung
    1 krm salt
    1/2 krm svartpeppar
    1 tsk dragon
    (vitlök)

    Blanda alla ingredienserna. Värm under omrörning. Smaka av.
    Såsen passar både varm och kall och till nystekt kött.

Svar på tråden Vad gör man av Dijon-senap?