Vad för skillnad på mjölken?
Arla har sin vanliga mjölk. Men såg nu att dom har "klöver" mellanmjölk som är billigare.
Vad är skillnaden???
Arla har sin vanliga mjölk. Men såg nu att dom har "klöver" mellanmjölk som är billigare.
Vad är skillnaden???
Gick in på arla.se och hittade detta:
" Klöver mellanmjölk
En färsk svensk mellanmjölk som har högpastöriserats, för att uppnå en något längre hållbarhet. Vanlig färsk mjölk lågpastöriseras vid 72 grader i 15 sekunder. Vissa konsumenter upplever ingen smakskillnad på högpastöriserad mjölk medan andra upplever en något "gräddigare" och fylligare smak. Den är A- och D-vitaminerad precis som vanligt och kräver kylförvaring."
Klövermjölk är vanlig Standard och Mellanmjölk som är värmebehandlad lite mer än vanligt för att förlänga hållbarheten från "normala" 6-7 dagar till ca 12 dagar. Öppnad förpackning håller dock lika länge som en vanlig lågpastöriserad färsk mjölk, det vill säga 3-4 dagar vid +8 grader.
Det är 100 procent svensk mjölk från svenska Arlagårdar. Mellanmjölken är A- och D-vitaminerad precis som vanligt. Standard mjölken innehåller dessa vitaminer naturligt.
Källa: Arla
Tack!
Då fortsätter vi med Klöver
Det blir bra skumm av den också, till kaffet
rent smakmässigt tycker jag KLÖVER smakar mer grädde än vanlig arla.
Det är sonen som dricker mjölk. Jag använder den till matlagning och kaffet. känner ingen skillnad då.
Varför är mjölken billigare?
Mjölken blir billigare för att hållbarheten är längre. Färre paket behöver kasseras eftersom de kan stå i hyllan längre. Det behövs färre leveranser och butiken kan beställa mer per leverans...
Samma sak gäller för andra typer av mat. Kakor som håller sig i ett halvår för att de innehåller konseveringsmedel och transfetter, mums! Men mycket billigare för butiken, varorna behöver i princip alldrig kasseras.
Nej. Den är bara pastöriserad längre. Det gör att den kan få lite "kokt" smak. Om du inte tycker att mjölk har smakskillnader, smaka "riktig" färsk mjölk med gräddhinna och allt någon gång, mums!)