går det bra att baka bullar på 3 månader gammalt vetemjöl?
går det bra att baka bullar på 3 månader gammalt vetemjöl? jag har redan gjort degen, såg det i efterhand. är det farligt att äta det? blir det mögligt, giftigt?? eller är det ok att äta?
går det bra att baka bullar på 3 månader gammalt vetemjöl? jag har redan gjort degen, såg det i efterhand. är det farligt att äta det? blir det mögligt, giftigt?? eller är det ok att äta?
om det inte är kusar i det så
Inget problem, har nog inte yngre mjöl hemme själv. Men det man kan kolla efter är om det finns mjölbaggar i det. Annars är det väl bara att baka på !
jag skulle nog luktat på det och tittat efter mjölbaggar men annars tro jag inte farligt för det hettas ju upp. men vet inte :)
det är nog absout inge farligt.... jag lyckades baka på gammalt mjöl en gång, bullarna jäste väldigt dåligt tyvärr
tack för svaren, vi får se hur det går, testar.
har inte sett några mjölbaggar, hur ser de ut?
dom e svarta o kryper jätte fort!!
det verkar jäsa bra ialla fall.
är de jätte små, svårt att se dem?
Bara tre månader? Mitt mjöl brukar hinna bli myyyycket äldre
Hmmm, säden mognar väl bara en gång om året, nu på sensommaren, så mjöl är väl ofta ett år gammalt?
Allvarligt, är det torrt och ser fräscht ut är det ingen fara!
Jösses!
Bakar så sällan att mjölpåsar kan bli år gamla hemma.
Inget jag öht reflekterat över, att det ens finns bäst före datum på mjöl...
Don't worry! Lär knappast vara något fel på det mjölet, om det som sagt inte funnits mjölbaggar i det, och det beror inte på hur gammalt det är, utan hur det förvarats.
bullarna är färdiga nu, de blev mjuka och goda, trots gammalt mjöl.
Vad bra!
Jag vill också smaka!