Vad laga för gott med kassler?
Någon god gratäng eller pastasås?
Recept mottages tacksamt!
Någon god gratäng eller pastasås?
Recept mottages tacksamt!
5 dlPasta
1 dl broccoli eller mer
2 Keldas ädelsostsås
kassler
2-3 matskedar valnötter
ost
Du kokar fusilli eller annan pasta....när d e ca 5 min kvar så lägger du i broccoli. Låter d koka klar, häller av vattnet. Skär kasslern i tärniingar, smörj en ungsäker form. Blanda ner pastan, brocolin, kassler där i. Hacka valnötter(kan uteslutas) sen häller du över Keldas ädelostsås och sen strör du över gratäng ost. Sen i i ugnen på 250 grader i 15 min...jättegott och superenkelt
Skala och skiva potatis i tunna skivor. Skär purjolök tunt, samma sak med kasslern. Rör ihop önskad mängd bearneissås enligt anvisning på förpackning. Varva potatis, purjolök och kassler i en ugnssäker form. Häll slutligen över såsen. Ställ formen i ugnen på 175 grader ca 30-40 minuter. Servera tillsammans med sallad. Krydda naturligtvis gratängen efter smak.
Du tar :
purjolök
grön paprika
Kassler
creme fraische (?)
tomatpuré
salt och peppar
bryn paprika och purjolök och sedan i med kasslern i små bitar
häll i creme fraischen och ha så mycket tomat pureé som du tycker är gott och koka liten stund. salt o peppar efter önskemål. Ris till. Jättegott!
MMMm min favoriträtt är:::
VITLÖKSKASSLER:::
Skär kasslern i skivor.
Bre dom med vitlöksost (typ Bonjuor) snåla ej!.
Lägg de på högkant lutande mot varann på rad i en ugnfast form.
Häll på Creme Fraiche och ställ in i ugnen i ca. 15-20 min.
Äts med kokt potatis och en fräsch sallad till.
MUMS såsen som blir av osten o creme fraichen är jummie!!
Strimla kassler lägg i en ugnsfast form. Häll i en burk ananas chunks eller krossade *smaksak* Spara spadet i från burken och blanda det + ca 3dl grädde alt smalgrädde och ca 4-5msk chilisås i en bunke och vispa lätt. Krydda med lite peppar och ev lite lite salt. Häll det över kasslern och ananasen och strö sedan på riven ost. Gratinera i 250c* i ca 20min eller tills osten smält och fått lite färg. Servera med ris och vitt bröd. Mumms... =)
Nyttigt...näääää...hehe... men väääldigt gott
Hej!
-Strimla kassler och lägg i en form.
-Blanda med kokt ris.
-Häll över en påse färdig bearneisås (eller koka upp en egen sås om du har tid.)
-Strö över riven ost.
-Värm i ca 200 grader tills osten smält.
En klar favorit här hemma!
Kram Jonna
P.s: Man kan även riva äpple och ha i.
/Jonna
Mums! Tack för recepten allihopa!
Min mamma brukade göra kassler och eget potatismos i ugnsform.
Skivade kasslern och lade i en rad i mitten av formen, pressade potatis och lade det runt kasslern.
Gjorde egen champinjon-sås och hällde över den, sen på med gratängost.
Gott och enkelt!
Man kan ju även ha i lite grönsaker, men mamma var inte så mkt för det i ugnen.
Jag tärnade kasslern och stekte den lite lätt, därefter fick den puttra ihop ett tag med vanlig matlagningsgrädde.
Kasslern sätter jättemkt smak, och man behöver inte krydda så mycket.
Däremot hade jag gärna haft i lite purjolök (hade inte tillgängligt då).
Servera med lite pasta till!
Supergott, och enklare kan det inte bli!
Variant på Linn och Robin:
Koka skivad kassler i matgrädde. Krydda ev med aromat eller örtsalt.
Ät till potatis som man mosar tillsammans med såsen på tallriken.