Odense Nougat, hur använda?
Har kikat på Odense nougat i butikshyllan, verkar smaskens! Jag älskar verkligen nougat, men vad ska man göra med den?
Era bästa recept med nougat tack!
Har kikat på Odense nougat i butikshyllan, verkar smaskens! Jag älskar verkligen nougat, men vad ska man göra med den?
Era bästa recept med nougat tack!
gör nougat mousse och ha i en tårta??
Äta den som den är?
Till jul brukade min mormor göra som en supersmaskig rulle.
Kavla ut mandelmassa till en tunn rektangel, hyvla nougaten med osthyvel och lägg på.
Rulla ihop mandelmassan till en lång korv, täck den sedan med smält choklad och ev nötter.
Skär i skivor och njuuut! *S*
Lägg den på en smarrig kladdkaka kanske?
(hoppas alla radavstånd kommer med fastän jag kopierar från word)
Kladdig chokladkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
Kokos till formen
Cirka 100 g Odense nougat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde
den är ju godast att äta precis som den är !! *mums*
Min svärmor gjorde glass!
Smälte nougaten och blandade med vispgrädde typ!
Följ ett recept och byt ut chokladen mot nougat
MUMS!!!!
den kladdkakan är favoriten ibland alla mina släktingar.. hehe. men akta... den tar slut snabbt swoooooorp haha