• vildamamma

    apelsin recept

    inte pressa eller göra fruktsallad eller äta som dom är!! vad kan man göra något kul av, av apelsiner?

    sås till glass? paj? kom igen förslag (gärna recept) tack!!

  • Svar på tråden apelsin recept
  • pallonhaj

    Frysta apelsiner med ananasglass:

    För 4 personer.


    Ingredienser
    4 apelsiner
    4 dl avrunnen krossad ananas
    2 dl finhackad apelsin
    1/2 liter vaniljglass
    2 tsk vaniljsocker
    1 äggula
    citronmeliss


    Gör så här
    Skär av lock på apelsinerna och gröp ur dem ,gärna med en grapefruktsked. Spara lite av fruktköttet och blanda det med ananas, glass, vaniljsocker och äggula. Fyll apelsinerna och frys i några timmar. Inte längre de ska inte bli helt genomfrysta! Garnera med citronmeliss.


    Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker!
  • Jannamia
    APELSIN-CHOKLADKAKA 150 g smör 3 st ägg 2 dl socker 2 1/2 dl mjöl 1 tsk bakpulver 2 msk vatten apelsinskal, rivet (av en apelsin) 75 g blockchoklad, hackad

    Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smält smör vatten samt mjölet blandat med bakpulvret. Rör ned choklad och apelsin. Häll i smord och bröad typisk avlång kakform. Grädda i cirka 50 minuter i 175 grader.


    Ingen är så rik att den har råd att förlora en vän.
  • Jannamia
    Apelsin- och pepparkakscheesecake

    Buffé nr 12 2000, sid 9

    Ingredienser
    Portioner: 8-10

    30 pepparkakor
    100 g smält smör

    FYLLNING:
    3 ägg
    1 ½ dl socker
    200 g philadelphiaost
    1 msk finrivet apelsinskal
    2 msk pressad apelsinjuice

    TOPPING:
    2 dl crème fraiche
    1/2-1 dl florsocker
    strimlor av apelsinskal (till garnering)


     


    Gör så här
    Sätt ugnen på 175°C

    Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ner det i smöret. Bre ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och förgrädda i 10 minuter.

    Rör ihop ägg och socker och vänd ner ost, apelsinskal och -juice. Bre ut detta i formen och grädda i ca 30 minuter.

    Ta ut och låt kallna. Rör ihop crème fraiche och florsocker och bre ut detta över kakan. Ställ gärna in i kylskåp någon timme. Garnera med apelsinskal och ev pepparkassmulor före servering.


    Ingen är så rik att den har råd att förlora en vän.
Svar på tråden apelsin recept