apelsin recept
inte pressa eller göra fruktsallad eller äta som dom är!! vad kan man göra något kul av, av apelsiner?
sås till glass? paj? kom igen förslag (gärna recept) tack!!
inte pressa eller göra fruktsallad eller äta som dom är!! vad kan man göra något kul av, av apelsiner?
sås till glass? paj? kom igen förslag (gärna recept) tack!!
Frysta apelsiner med ananasglass:
För 4 personer.
Ingredienser
4 apelsiner
4 dl avrunnen krossad ananas
2 dl finhackad apelsin
1/2 liter vaniljglass
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
citronmeliss
Gör så här
Skär av lock på apelsinerna och gröp ur dem ,gärna med en grapefruktsked. Spara lite av fruktköttet och blanda det med ananas, glass, vaniljsocker och äggula. Fyll apelsinerna och frys i några timmar. Inte längre de ska inte bli helt genomfrysta! Garnera med citronmeliss.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smält smör vatten samt mjölet blandat med bakpulvret. Rör ned choklad och apelsin. Häll i smord och bröad typisk avlång kakform. Grädda i cirka 50 minuter i 175 grader.
Buffé nr 12 2000, sid 9
Ingredienser
Portioner: 8-10
30 pepparkakor
100 g smält smör
FYLLNING:
3 ägg
1 ½ dl socker
200 g philadelphiaost
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinjuice
TOPPING:
2 dl crème fraiche
1/2-1 dl florsocker
strimlor av apelsinskal (till garnering)
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C
Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ner det i smöret. Bre ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och förgrädda i 10 minuter.
Rör ihop ägg och socker och vänd ner ost, apelsinskal och -juice. Bre ut detta i formen och grädda i ca 30 minuter.
Ta ut och låt kallna. Rör ihop crème fraiche och florsocker och bre ut detta över kakan. Ställ gärna in i kylskåp någon timme. Garnera med apelsinskal och ev pepparkassmulor före servering.