• annsve

    Grytbitar av Ytterfilé (nöt)

    Vi skulle köpte grytbitar för att göra Kalops men ser nu att det är Grytbiar av Ytterfilé.

    Duger dom till Kalops? eller är det nån som har nåt förslag på vad vi kan hitta på istället?

  • Svar på tråden Grytbitar av Ytterfilé (nöt)
  • Miiiaaa

    Jag gjorde en gryta med paprika, lök och persilja. Stekte allt, sen hälde jag på en redning av mjölk och mjöl. Lite soja. Sen i med massa ärtor på slutet. Salt och peppar.

    Blev jättegott!

  • annsve

    Tack för tipset - men ärtor är inte i min smak så det går bort.

    Fler förslag?

  • mosterYster

    Lägg i köttet i en stor gryta med morötter, lök, paprika, bacon, vitlök, vita bönor, smulad köttbuljong. Häll på lika delar krossade tomater och vatten, lägg i några lagerblad. Koka upp, dra ner värmen och låt småsjuda ca 1,5-2 h. Voila, köttgryta från balkan!  

  • Skruttiplutt

    Det duger jättebra till kalops! Det är bara att låta köttet koka/puttra i såsen tills det blir mört, testa dig fram.

  • annsve

    Det blev kalops en den fick koka vädligt mycket längre än vanligt men till slut var det mört och gott

Svar på tråden Grytbitar av Ytterfilé (nöt)