• mysmika

    Smakigt recept på bullar....

    Jo...ska baka bullar snart....
    Har nån nåt smakigt "litet extra" som gör bullarna så där härligt goda???
    Tips och råd mottages tacksamt!!!

  • Svar på tråden Smakigt recept på bullar....
  • panki2

    ta receptet på mjölpaketet men ändra fyllningen

    vanillinsocker och strösocker

    eller

    mandelmassa och vanilinsocker

  • älska livet

    riven mandelmassa å vaniljsocker är skitgott *L* du kan ha i sån där chocklad kräm me...på burk...mins inte va det heter...å göra knyten me vaniljsås i å klämma i hop med klämman neråt i form..gått de me

  • AnnaK

    Vaniljbullar
    ca 18 st ( beror på hur stora du vill ha dem)

    Vetedeg:
    2,5 dl mjölk
    100 g margarin
    25 g jäst
    1 ägg
    0,25 tsk salt
    1 dl socker
    ca 1 l vetemjöl

    Fyllning:
    2 dl grädde
    2 msk vetemjöl
    2 äggulor
    1 msk socker
    2 tsk vaniljsocker
    ELLER
    1 sats marsankräm (pulver)

    1. Smula ner jästen i en skål. Smält smör och sätt till mjölk till fingervarm vätska. Häll denna över jästen och rör till dess att jästen är löst.

    2. TIllsätt ägget salt och socker och slutligen vetemjölet.

    3. Låt vetedegen jäsa 30 min.

    4. Blanda under tiden fyllningen - allt utom vaniljsockret i en kastrull. Låt blandningen sjuda och tjockna under omrörning. Låt krämen svalna och sätt till vaniljsockret.

    5. Kavla ut degen. Forma runda bollar och kavla ut varje boll till en rund platta. Lägg i 1 msk vaniljkräm mitt på. Gör ett knyte och lägg bullen med skarven nedåt i en pappersform.

    6. Jäs på plåt ca 40 min.

    7. Grädda i 250 grader i 8 minuter. Direkt efter bakningen penslar du bullarna med lite smält margarin och doppar dem sedan i socker.

  • AnnaK

    Kalljästa bullar
    Ca 30 st

    200 g smör eller margarin
    2 dl kall mjölk
    50 g jäst
    2 msk socker
    6 dl vetemjöl

    Fyllning
    50 g smör eller margarin
    2 msk florsocker
    1 tsk vaniljsocker

    Pensling
    1 ägg
    pärlsocker och/eller hackad mandel

    1. Värm margarinet och blanda med mjölken. Häll den fingervarma vätskan över jästen.

    2. Blanda i socker och mjöl. Arbeta samman till en smidig deg.

    3. Kavla ut degen. Blanda samman fyllningen.

    4. Skär ut i trekanter. Lägg en klick fyllning på varje trekant. Vik ihop bullarna och lägg dem i pappersformar.

    5. Låt bullarna jäsa i över natten i kyl eller sval (eller minst 2 timmar i rumstemperatur). Ta ut bullarna ur kylen ca 15-20 minuter innan de skall gräddas. Pensla med ägg och dekorera med pärlsocker och eventuellt med hackad mandel.

    6. Grädda i 250 graders ugnsvärme i 8-10 minuter.

  • AnnaK

    CITRONBULLAR.
    (20 St)

    Ingredienser

    50 g Jäst
    2 dl Mjölk
    1/2 dl Socker
    6 dl Vetemjöl
    150 g Margarin
    1/2 Citron; rivet skal

    FYLLNING
    75 g Margarin
    1/2 dl Socker
    1/2 Citron; rivet skal

    PENSLING
    Filmjölk

    GARNERING
    Margarin; smält
    Socker

    Beskrivning

    Smula jästen i en bunke.
    Värm mjölken till 37°.
    Häll den över jästen och rör om.
    Tillsätt ungefär hälften av mjölet och arbeta ihop till en deg.
    Ställ bunken på dragfri plats och låt degen jäsa i 30 min. under duk.
    Arbeta sen in socker, margarin, citronskal och och sist resterande
    mjöl.
    Tag upp degen och arbeta den på mjölat bakbord.
    Kavla ut den och sporra eller skär 20 lika stora rutor.
    Rör ihop ingedienserna till fyllningen och fördela den på
    degbitarna. Nyp ihop degen runt fyllningen och lägg bullarna med
    skarven ner i pappersformar. Ställ formarna på plåt och låt jäsa till
    dubbel storlek under bakduk.
    Pensla med filmjölk och grädda i 250° i omkring 8 min.
    Pensla dem med margarin och doppa i socker.

  • AnnaK

    Goda små äppelbullar
    (40 Portioner)

    Ingredienser

    50 g Jäst
    2 1/2 dl Vatten
    150 g Kesella
    4 msk Olja
    1/2 Ägg (andra halvan till
    - pensling)
    600 g Vetemjöl
    7 msk Socker
    1/2 tsk Kardemumma

    FYLLNING
    2 Syrliga äpplen
    1 tsk Kanel

    PENSLING
    Resten av ägget

    Beskrivning

    Värm vattnet till 37° och lös upp jästen i vattnet. Rör i Kesellan,
    oljan, det halva ägget, sockret, kardemumman och mjölet (spara lite
    till utbakningen). Arbeta degen väl och låt jäsa ca 30 minuter. Degen
    väger nu ca 1200 g och blir precis 40 st 30 g bullar. Arbeta igenom
    den väl med ytterst lite extra mjöl och dela den så exakt så möjligt
    ~ gärna med vågens hjälp. Trilla bullarna runda och lägg i
    pappersformar. Skala och skär äpplena i bitar. Stick en bit i varje
    bulle och strö på lite kanel. Jäs igen under bakduk ca 30 minuter.
    Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med resten av ägget och grädda
    dem i 7-8 minuter.

  • lollsanT

    Jag byter alltid ut sockret i degen till vit sirap istället och när jag har i mandelmassa brukar jag även ha i russin. Det brukar vara väldigt populärt

  • AnnaK

    Vita fjällbullar
    (32 Portioner)

    Ingredienser

    DEG
    50 g Jäst
    150 g Margarin
    5 dl Mjölk
    1/2 tsk Salt
    1 1/2 dl Socker
    2 dl Grahamsmjöl
    11 dl Vetemjöl

    FYLLNING
    1 1/2 Skopa snabbmarsan; OCH
    2 dl Mjölk; ELLER
    Äppelmos; ELLER
    Aprikospuré; tex barnmats-
    -dito

    GARNERING
    3 dl Florsocker
    2 1/2 msk Vatten
    2 dl Kokosflingor

    Beskrivning

    Smält magarinet, häll i mjölken och värm till 37°. Rör ut jästen i
    lite av degspadet, tillsätt resterande degspad, salt, socker,
    grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Låt jäsa ca 15 minuter. Dela
    degen i 32 delar, forma till bullar och platta ut dem till runda
    kakor. Lägg på fyllning och sno ihop, lägg på plåt med skarven nedåt.
    Låt jäsa ca 25 minuter. Grädda i 250° ca 10 minuter. Blanda
    florsocker och vatten. Häll kokosflingorna i en djup tallrik. Pensla
    bullarna med glasyren och doppa i kokosflingorna. Bullarna håller sig
    1-2 dygn, men är godast nybakade.

    Bullarna kan frysas, men helst utan glasyr, det blir lätt väldigt
    smetigt annars.

  • AnnaK

    KANELBULLAR (32 st)
    Extra gott med mald mandel i fyllningen och bullarna blir extra fluffiga av vetemjöl special.

    50 gr jäst
    1/2 l mjölk (standard)
    100 gr smör
    1/2 tsk salt
    1 1/2 dl socker
    2 tsk stött kardemumma
    ca 1 1/2 l vetemjöl special

    Fyllning
    100 gr smör, rumstempererat
    1 1/2 dl socker
    2 msk mald kanel
    1 dl sötmandlar, malda
    5 st bittermandlar, malda

    Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med litet av mjölken.

    Smält smöret, häll på mjölken och ljumma den. Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, kardemumma och 1 liter av mjölet. Tillsätt resten av mjölet i omgångar.

    Arbeta degen seg, smidig och blank. Låt jäsa till sin dubbla storlek (40 minuter). Rör ihop fyllningen. Sätt ugnen på 225 grader.

    Arbeta först degen i bunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.

    Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop till en rulltårta. Skär 16 bitar och lägg varje bit i en pappform. Täck plåten med en bakduk och låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8-9 minuter. Låt svalna under bakduk

  • AnnaK

    HALLONBULLAR

    Bullarna är allra godast nygräddade, men blir det några över så förvara dem i plastpåse. Värm sedan i ugnen. Receptet går utmärkt att dubbla.

    Ca 10 bullar

    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    ½ dl socker
    ½ tsk stött kardemumma
    50 g smör eller margarin
    ½ ägg
    1 dl mjölk

    Fyllning:
    ¾ dl hallonsylt

    Pensling och garnering:
    ½ ägg
    2 msk mandelspån

    Sätt ugnen på 250°.

    Blanda vetemjöl, bakpulver, stött kardemumma och socker i en skål. Finfördela matfettet i blandningen med hjälp av gaffel eller fingertoppar. Vispa upp ägget, häll hälften i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör om till en jämn smet.

    Klicka upp degen på bakpappersklädd plåt. Med hjälp av mjölad tumme görs en fördjupning i varje bulle. Lägg i sylten, pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

  • AnnaK

    Mandelmassa till bullar

    1 1/2 dl malda mandlar
    1 dl socker
    3-4 msk smör
    om det blir för torrt ta i en äggula

  • AnnaK

    Colabullar (15 st)

    5 dl vetemjöl
    2 1/2 tsk bakpulver
    1 dl råsocker eller strösocker
    1 krm salt
    1 dl olja
    2 dl läsk, t ex Coca-Cola
    1 ägg

    Till garnering:
    pärlsocker

    Rör ihop alla ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar. Garnera med pärlsocker.Grädda i 225 graders ugnsvärme i cirka 10 min.

  • AnnaK

    Ekstrands kanelbullar (50 st)

    5 dl mjölk
    50 g jäst för söta degar
    200 g socker (2 1/4 dl)
    200 g mjukt smör
    2 tsk salt
    2 1/2 tsk kardemumma
    1,1 kg vetemjöl (ca 18 dl)

    Fyllning:
    ca 100 g mjukt smör
    2 tsk kanel
    1 dl socker
    ägg till pensling
    pärlsocker

    Vaniljkräm:
    2 1/2 dl mjölk
    1/4 vaniljstång
    2 msk maizena
    1/2 msk vetemjöl
    3 äggulor
    4 msk socker
    15 g smör

    Börja med vaniljkrämen. Koka upp mjölken i en rostfri kastrull tillsammans med de urskrapade fröna och skalet av vaniljstången. Ställ åt sidan. Blanda maizena med vetemjöl och tillsätt äggulorna och sockret. Vispa samman. Vispa ner lite av den varma vaniljmjölken i äggblandningen. Vispa sedan ner äggblandningen i mjölken. Sätt kastrullen på svag värme och koka upp under vispning. Var försiktig så att det inte skär sig. Tillsätt smöret när krämen har tjocknat. Låt krämen kallna i vattenbad. Rör om då och då. Blanda alla ingredienserna till vetedegen i en köksmaskin. Jästen behöver inte smulas ner först. Kör maskinen i ca 15 min tills degen är smidig. Täck över med bakduk och låt degen jäsa ca 30 min. Arbeta samman degen igen och lägg ut den på bakbordet. Dela den i två delar. Kavla varje del på lätt mjölat bokbord till en rektangulär platta. Bred ut smör på plattan och strö över kanel och socker. Rulla samman till en längd och skär den i jämnstora bitar. Lägg bitarna i pappersformar med den skurna sidan uppåt. Låt jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek. Värm ugnen till 225°. Spritsa en klick vaniljkräm i mitten på varje bulle. Se till så att vaniljkrämen kommer ner i bullen ordentligt. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min.

  • AnnaK

    Karins kanelbullar med farinfiness 30 stora

    --------------------------------------------------------------------------------

    50 g jäst
    5 dl mjölk
    150 g smör
    ½ tsk salt
    1 dl socker
    1,4 l vetemjöl
    1 ägg
    ½ dl pärlsocker

    Fyllning:
    50 g smör, rumsvarmt
    1½ dl farinsocker
    4 msk kanel

    Ugn 250°

    Smält smöret och tillsätt mjölk.
    Låt det bli fingervarmt, 37°
    Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av degspadet.
    Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl.
    Rör om och knåda till en smidig deg.
    Låt jäsa övertäckt på dragfri plats i 40 min.

    Rör ihop fyllningen.

    Dela degen i två delar och kavla ut varje del på mjölat underlag till en avlång platta.
    Fördela fyllningen på plattorna och bred ut.
    Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 15 bitar.
    Lägg på plåt klädd med pakplåtspapper eller i bullformar.
    Låt jäsa övertäckta i 30 min.

    Pensla med uppvispat ägg.
    Strö över pärlsocker.

    Grädda mitt i ugnen ca 6 min.

  • AnnaK

    Philadelpia bullar

    1 pkt jäst
    5 dl mjölk
    1/2 tsk salt
    150gr marg
    1 ägg
    11-12 dl vetemjöl
    1 dl strösocker

    Fyllning:
    150gr Smör el, marg
    3 dl florsocker
    2 msk vanillinsocker
    200gr philadephiaost

    Gör så här:
    Man gör en vanlig vetedeg förutom att degen skall vara lite kladdigare.
    Tag halva degen kavla ut till en långpanna.
    Bred ut den ihoprörda fyllningen över degen.
    Tag den andra halvan av degen och kavla ut, och lägg den ovanpå.
    Jäs i 30 min.
    Pensla med ägg och pärlsocker.
    Grädda i 15 min 220-225g

  • fallen angel

    ta bull receptet från ett mjöl paket och istället för ägg ovanpå ska du smälta monung med lite vatten och pensla på och sen ska du ha hackad mandel och strösocker på... :-P

  • mysmika

    ojojoj vad mkt gott!!!!
    Ska ta det imorgon istället, nu har jag lite att välja på!!!
    Tack!

  • fallen angel

    inte hacka strösocker haha.. ser lite fel ut men ha på strösocker och hackad mandel..

Svar på tråden Smakigt recept på bullar....