frysa in tårtbotten
detta recept undrar jag över!! kan man baka dom 3 "kakbotten"
och frysa in dom.
ska ha tårtan på söndag men hinner bara i dag att göra botten!!! går detr????
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1 1/2 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
en nypa salt
200 g mörk choklad
Choklad glasyr
3 dl vispgrädde
250 g mörk kvalitets choklad 70 %
1 tsk smör
Skriv ut receptet.
Tipsa en vän
Kock:
Leila Lindholm
TV-Program:
Leilas mat
Typ av maträtt:
Efterrätt
Tillagningstid:
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Choklad glasyr
1. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
2. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
3. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
4. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.
Tips!
Sätt brödgallret på ett bakplåtspapper vid glasering. Då slipper du kladda ner köksbänken och kan dessutom ta till vara på spilld glasyr. Använd en palett- spade när du glaserar tårtan så blir det mycket enklare att arbeta.