Kan man ha kallskuret på pizzan när man är gravid?
Enligt livsmedelsverket ska man inte äta kallskuren skinka, men går det bra om den värmts upp? Tänkte göra pizza...
Enligt livsmedelsverket ska man inte äta kallskuren skinka, men går det bra om den värmts upp? Tänkte göra pizza...
Man ska inte äta skinka som är nära utgångsdatum, men om man värmer den till bubblande het så dör eventuella bakterier. Jag äter rökt skinka varje dag, men undviker att äta sista dagarna innan bäst före-datumet.
Från www.slv.se (förövrigt världens bästa sajt när det gäller kostfrågor för bla gravida):
"Alla köttprodukter är säkra ur bakterie- och parasitsynpunkt om de upphettas till rykande heta (70°C ) innan de äts. Däremot överlever bakterier djupfrysning."
O här är länken där jag hämtade min info ifall du inte sett den innan:
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV