• Sockerkakan81

    Hjälp! Efterlyser dadelkaka-recept!

    Hej!
    Ja, som sagt. Jag är ute efter recept på dadelkaka, gärna med nötter i, men utan går lika bra!

  • Svar på tråden Hjälp! Efterlyser dadelkaka-recept!
  • Irres mamma

    Låter gott! Skulle jag också vilja ha.

  • AnnaK

    4 st ägg
    1 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    1,5 dl vetemjöl
    0,5 tsk bakpulver
    1,5 dl dadlar
    0,5 dl nötter
    100 g smör

    Sätt ugnen på 175°.
    Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner de hackade färska dadlarna och nötterna (som t.ex kan vara valnötter). Rör ner frukt- och mjölblandningen i ägg-och sockersmeten.

    Smörj och bröa en bakform. Häll i smeten. Grädda, i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter. Stjälp upp dadelkakan och låt svalna.

  • AnnaK

    Dadelkaka

    4 port
    150 g färska dadlar
    100 g margarin
    20 g hackade pistagenötter
    4 st ägg
    1 msk majsmjöl
    2 msk vanillinsocker
    1 tsk malen kardemumma

    Gör så här:
    Ta ur dadelkärnorna. Stek dadlarna i hälften av margarinet. Stek mjölet i resten av margarinet.
    Häll mjölet över dadlarna.
    Rör äggen ordentligt med vanillinsocker och kardemumma i en skål.
    Häll äggröran över dadlarna. Låt den blir fast och hård. Strö över hackade pistagenötter och resten av vanillinsockret.
    Servera med kaffe eller te (chai)

  • AnnaK

    Evas dadelkaka
    (1 kaka)

    Ingredienser
    200 g smör eller margarin
    2 ½ dl urkärnade finskurna dadlar
    rivet skal av ½ citron
    4 dl vetemjöl (240 g)
    1 tsk bakpulver
    ½ dl grädde
    ströbröd till formen

    Beskrivning

    Rör matfett och socker poröst.
    Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning.
    Blanda dadlarna med c:a 1 dl av vetemjölet. Rör ner frukten och citronskalet i smeten.
    Tillsätt resten av mjölet blandat med bakpulvret. Rör till sist ner grädden.
    Häll smeten i en smord och bröad form (c:a 2 liter).
    Grädda kakan i ugn vid 175° i c:a 1 timme.
    Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

  • AnnaK

    Dadelkaka
    250 g Kärnfria Dadlar
    2 dl Vatten
    1 dl Strösocker
    200 g Margarin
    2 ägg
    1 dl Gräddfil
    1 tsk Vaniljsocker
    1 tsk Bakpulver
    2 tsk Bikarbonat
    4 dl Vetemjöl

    Hacka och koka dadlarna i vattnet på svag värme tills de är mjuka. Tillsätt socker och rör ned margarinet i den svalna smeten. Tillsätt alla andra ingredienser. Rör om till en jämn smet, smöra och bröa en sockerkaksform(avlång)
    Häll smeten i formen. Grädda kakan i 175 grader i ca 60 minuter på den nedersta falsen i ugnen.

  • Irres mamma
    AnnaK skrev 2007-09-12 12:19:48 följande:
    Häll äggröran över dadlarna. Låt den blir fast och hård. Strö över hackade pistagenötter och resten av vanillinsockret. Servera med kaffe eller te (chai)
    Jag tycker att receptet med pistage låter jättegott, men förstår tyvärr inte riktigt beskrivningen i citatet ovan. Ska den in i ugnen för att stelna alltså? Vilken temperatur ungefär?
  • AnnaK

    som jag fattar receptet ska du steka den kakan, alltså som du gör en omelett som ska stelna, eller vad tror du?

  • Irres mamma
    AnnaK skrev 2007-09-13 06:44:03 följande:
    som jag fattar receptet ska du steka den kakan, alltså som du gör en omelett som ska stelna, eller vad tror du?
    Aha, ja det tror jag med!
Svar på tråden Hjälp! Efterlyser dadelkaka-recept!