rödvinssås???
hur gör man??
hur gör man??
kolla på tasteline.com, där finns jättemånga olika recept
Jag brukar hacka 4-5 klyftor shalottenlök och fräsa dem. Sedan tar jag ungefär hälften-hälften kalvbuljong och rödvin (0,5 liter vardera till exempel, fast jag brukar ta något mer vin). Viktigt är att det får koka ihop ordentligt, den ska minska med hälften ungefär (typ 20-30 mnuter). Då silar jag bort löken och så vispar jag ner ett par klickar smör. Eventuellt reder jag med lite idealmjöl för att få den något tjockare.
måste jag bara lägga in en fråga här
vilket sorts rödvin bör man använda?
är det bara att köpa vad som helst?
KOnichiwa girl:
Kan du ge exakta måtten på allt.
Jag tycker de e gansak svårt me fonder,den jag har e okocentrerad,så ja vet inte hur mycke vaten jag ska ha till och hur mycke rödvin??
Leena: Jag har kört med det mesta. Fast det kanske är godare med ett lite kraftigare vin?
Baby on the way:
Jag brukar höfta det. Men
2-4 shalottenlökar
5 dl vin
5 dl färdig kalvbuljong (ELLER ca 3 dl okoncentrerad mörk kalvfond ELLER 5 dl vatten + 4 msk koncentrerad kalvfond)
4 msk smör
konichiwa girl: frågade eftersom jag inte dricker vin = kan inget om vin
men tycker att rödvinssås är jätte gott
Leena: Jag har till och med gjort på rött matlagningsvin men godast blir det ju förstås med ett riktigt vin.
ok så matlagningsvin är inte så jätte rekomenderat..bra och veta:)
Leena: Jag tycker att det är förhållandevis dyrt också.