• Baby on the way

    rödvinssås???

    hur gör man??

  • Svar på tråden rödvinssås???
  • k girl

    Jag brukar hacka 4-5 klyftor shalottenlök och fräsa dem. Sedan tar jag ungefär hälften-hälften kalvbuljong och rödvin (0,5 liter vardera till exempel, fast jag brukar ta något mer vin). Viktigt är att det får koka ihop ordentligt, den ska minska med hälften ungefär (typ 20-30 mnuter). Då silar jag bort löken och så vispar jag ner ett par klickar smör. Eventuellt reder jag med lite idealmjöl för att få den något tjockare.

  • Scraptroll

    måste jag bara lägga in en fråga här
    vilket sorts rödvin bör man använda?
    är det bara att köpa vad som helst?

  • Baby on the way

    KOnichiwa girl:
    Kan du ge exakta måtten på allt.
    Jag tycker de e gansak svårt me fonder,den jag har e okocentrerad,så ja vet inte hur mycke vaten jag ska ha till och hur mycke rödvin??

  • k girl

    Leena: Jag har kört med det mesta. Fast det kanske är godare med ett lite kraftigare vin?

    Baby on the way:
    Jag brukar höfta det. Men
    2-4 shalottenlökar
    5 dl vin
    5 dl färdig kalvbuljong (ELLER ca 3 dl okoncentrerad mörk kalvfond ELLER 5 dl vatten + 4 msk koncentrerad kalvfond)
    4 msk smör

  • Scraptroll

    konichiwa girl: frågade eftersom jag inte dricker vin = kan inget om vin
    men tycker att rödvinssås är jätte gott

  • k girl

    Leena: Jag har till och med gjort på rött matlagningsvin men godast blir det ju förstås med ett riktigt vin.

  • k girl

    Leena: Jag tycker att det är förhållandevis dyrt också.

Svar på tråden rödvinssås???