• For ever

    Vad bjöd ni på för mat på erat bröllop ?

    Vad bjöd ni era gäster på vad för slags mat ?

    Hade ni catering eller var ni på resturang vad kostade det ?

    Ni som hade catering tyckte ni att det var jobbigt att hålla all mat varm eller var det smidigt ? Får man låna tallrikar av en cateringfirma eller får man stå för det själva ?

  • Svar på tråden Vad bjöd ni på för mat på erat bröllop ?
  • Nyfiken gul

    Vi hade bokat på resturang...

    2-rätters middag.

    Förrät med grönsallad, vinägrett-dressing o bröd+smör - varmrätt blev marinerad fläsfile med champinjonstuvning och kokt potatis.
    Det ingick i priset en öl,läsk,vatten eller ett glas vin.

    Vi betalade 4.000 kr för 32 gäster.


  • Åre Misan

    Hejsan! Vi var på en restaurang och bjöd på:

    * varmrökt röding med palsternacksskum, konjakslingon och husåknäcke
    * skogssvampsoppa men en liten renfylld canneloni
    * renytterfilé med jordärtkockspuré, svartvinbärssky och persiljerotschips
    * hjortron cheesecake
    * kaffe, avec och Årechoklad

    Till det bjöd vi på vitt vin till rödingen och soppan, rött vin till renen och sedan dessertvin till cheesecaken.

    Riktigt god meny och jag tror vi betalade runt 600-700/pers, men vet inte exakt.

    Tycker det var riktigt skönt att slippa tänka på catering och hela tiden ha oron om maten i huvudet. Är det varmt, tillräckligt mycket osv. Nu kunde jag släppa allt som hade med maten att göra och koncentrera mig på att ha kul!

  • Åre Misan

    Ja just det, vi hade även 4 olika snittar och champagne innan maten och varmkorv med bröd till vickning (ingick i priset)

  • Marie Curie

    Vi var på "restaurang" - en festvåning. Vi bjöd på en trerättersmeny med anka och päronchutney till förrätt, lamm till varmrätt och en fromagekaka med passionfrukt (tror jag) till efterrätt. Med vin till.

    Vi betalade 500 kr kuvertet, men det var nog lite billigare än vad det eg skulle kostat (kanske 600 kr drygt). Då ingick även brudskål, tårta, kaffe (inte avec) och hela personalen, allt i lokalen och till borden, och hyran mm.

  • Toke

    Hejsan vihade inget av det så mitt svar kanske du inte vill ha?!
    Själva tyckte vi att de buffer som såldes var små och om vi ville ha lite extra kostade det mycket extra. så vi gjorde en buffe hemma till 100 personer...fast det mesta vi köpte var redan färdigt, det skulle bara läggas upp snyggt, koka potatis och göra lite sallader.
    Vi bjöd på:
    Bröd kex och ostar
    Sallader, fårost oliver

    Färska räkor
    Färska kräftor
    Krabbklor
    Varmrökt lax
    Kallrökt lax
    Makrill fileér
    Rostbiff
    kassler
    Kokt färskpotatis
    Potatis sallad
    Räkröror, laxröror
    flertalet olika kalla såser

    Buffen plockades senare fram igen på kvällen som natta mat. Vi hade ingen direkt efterrätt förutom tårtan. allt utan potatisen skulle hållas kallt så det gick en hel del kylskåp

  • Jessica24

    Vi hade festen på en restaurang och bjöd på ALLT.

    Välkomstdrink

    Förrätt:
    Tunnbrödskorg fylld med räkor och legymer i dillmajonnäs toppat med sikrom + vin.
    Huvudrätt: Helstekt contrafilé med rosépepparsås, grönsaksbatonett på säsongens grönsaker + en provensalks potatisgratäng + vin.
    Dessert: Vaniljglas med varma skogsbär och flarn + dessertvin.

    Bröllopstårta, kaffe, avec

    Groggbord med tillbehör (chokladpraliner, godis, frukt, chips och mycket mer)

    Nattamat: Korv med bröd + öl och kall mjölk


    ♥ Victor 14/3-2006 + BF 14/1-2008 ♥
  • Jessica24

    Glömde skriva att det kostade ca 700kr per kuvert.


    ♥ Victor 14/3-2006 + BF 14/1-2008 ♥
  • Gåsa

    Vi hade catering. och bjöd på

    räkcocktail
    oxfile med potatiskaka och rödvinssås
    glassbomb med inbakad cheesecake och färsk frukt.

    Funkade hur bra som helst eftersom catering firman levererade den varma maten i värmeskåp tillhörande dom.

    225 kr per kuvert

    Vi frågade inte om vi fick låna tallrikar av cateringfirman så där har jag inget svar till dig.

  • Lola Jämtland

    Vi hade hemlagad buffé.
    Festen höll i en bygdegård där allt i porslinsväg fanns.

    Buffén bestod av
    tjälknul, kassler, falaffel, 2 olika potatissallader, vanlig sallad (tror jag), melonbitar, fetaost, mjukt bröd, ost och kex.
    Gästerna fick ta sig en öl, cider eller vin till maten.
    Bröllopstårta till efterrätt.

    43 gäster o maten gick väl på några tusenlappar på sin höjd.


    //Blir det nånsin våran tur.....
  • mammacatta

    Vi gjorde maten själva - är kockar.
    Medelhavsbuffé blev det.
    GÖTT!

  • mammacatta
    mammacatta skrev 2007-09-13 07:29:37 följande:
    Vi gjorde maten själva - är kockar.Medelhavsbuffé blev det.GÖTT!
    Inte ens 3500 för 60 pers.
  • Lola Jämtland

    Just det....bål bjöd vi på som välkomnsdrick oxå....


    //Blir det nånsin våran tur.....
  • For ever

    Om man har festen på en resturang med 3 rätters tror ni att man får ha med sig en egen bröllops tårta ?

  • Tussan05

    Förrätt:
    Kräft & räktimbal med jungfrusallad och citronvinägrett.
    Varmrätt:
    Baconlindade Rådjurstournedos med grillad mandelpotatis, rödvinsky samt blomkål och tryffelcreme.
    Efterrätt:
    Bröllopstårta med vanilj och blåbärsmousse.

    Kan tillägga att alla tyckte det var gudoligt gott, kan verkligen rekommenderas, även till den mest kräsna gäst.

  • CosmicCat

    Välkomstdrink:    Bubbel

    Förrätt:               Toast Skagen

    Varmrätt:            Rådjursstek med råstekt potatis

    Kaffe                   med Avec och bröllopstårta.

  • Baronessan

    Vår meny:

    Förrätt:
    Rökt lax balutine med duxelle på ostronskivling, koriander och smaksatt hovmästarsås.
    Vin: Gran Vina Sol
    Öl: Carlsberg Hof

    Varmrätt: Kantarellpanerad ryggbiff med rostad sparrispotatis, tempurafriterade grönsaker och Bordeauxvinssmörsås.
    Vin: Gran Sangre de Toro
    Öl: Carlsberg Hof

    Dessert: Créme Catalan med parfait smaksatt med hjortron och Calvadoscaramel, kaffe

    Efter maten: Bröllopstårta, kaffe avec



    Mycket lyckad meny! Vi hade middag och fest på restaurang.


  • Baronessan
    For ever skrev 2007-09-13 13:17:51 följande:
    Om man har festen på en resturang med 3 rätters tror ni att man får ha med sig en egen bröllops tårta ?
    Ja, det tror jag. Jag tror det är mer sällan som restaurangen fixar tårtan.
  • mamma 03 05

    Vi hade potatissallad med kallskuret (skinka och rostbill) och varma och kalla grönsaker till det. Min mamma och moster värmde maten i lokalen där vi hade festen.

Svar på tråden Vad bjöd ni på för mat på erat bröllop ?