• jessie jones

    Världens enklaste pizzasallad???

    Vill ha recept på världens enklaste pizzasallad. Ska göra det ikväll tänkte jag...
    Har du det receptet? Skriv ner på en gång...snälla!

  • Svar på tråden Världens enklaste pizzasallad???
  • Gutegirl

    Strimla kål med en osthyvel, ha på salt och peppar, lite olja och vinäger?


    Krama Suri i hennes GB, allihop!
  • Micke

    Det svåra är väl bara att man helst ska göra den ett dygn i förväg...

  • jessie jones

    Micke: Hmm...så lång tid har jag inte på med...Fundersam
    Typ...5 timmar kanske...bara....det får gå ändå.

  • Pia J

    strimlad vitkål, vinäger, svartpeppar, olja och en påse italiensk kryddblandning (jag gillar mkt vinäger, men det är ju en smaksak)

  • mrskensington

    Man behöver inte göra den ett dygn i sförväg. Om man river vitkålen i bitar för hand och sen kramar och kramar salladen med händerna en stund så får man ungefär samma resultat.

  • AnnaK

    Pizzasallad
    15 portioner

    Ingredienser
    1 kg vitkål (ca 3 liter strimlad)
    1 gul lök
    1 paprika, grön
    1 stor morot
    persilja

    Salladssås:
    1 dl olja
    ½ dl vinäger
    ½ dl vatten
    1 tsk salt
    ½ tsk grovmalen svartpeppar

    Tillagning
    Strimla vitkålen fint.

    Koka upp ingredienserna till salladsåsen. Blanda i kålen och låt den svalna.

    Skala och finhacka löken. Klyv och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor. Skala och grovriv moroten. Blanda lök, paprika och morot med kålen. Låt salladen stå övertäckt i kylskåp ett par timmar innan den serveras. Blanda gärna i finhackad persilja vid serveringen.

  • AnnaK

    Handstampad kål/pizzasallad

    Ingredienser :

    1 vit- eller rödkålshuvud, ca 1 kg
    Salladsdressing:
    1/2 dl äppelcidervinäger
    1/2 dl vatten
    1/2 dl finhackad persilja eller purjolök
    1/2 msk örtsalt
    ca 1 tsk oregano, timjan eller basilika
    1/2 dl olja
    Så här gör du:
    Gör dressingen först: Blanda vinäger, vatten, persilja eller purjo, örtsalt och en av örtkryddorna. Låt blandningen stå och "svälla" minst 10 minuter, så att smaken hinner utvecklas.
    Blanda sedan i oljan. (Dressingen går bra att spara om den förvaras i kylskåp.)
    Skär kålen i strimlor och lägg i en bunke. Häll över dressingen. Slå kålen med knuten näve mot botten av bunken.
    Genom att på detta vis "stampa" kålen, blir den mjuk och saftig.
    Lägg över en tallrik, eller annan lätt tyngd och låt bunken stå kallt några timmar innan kålen serveras.

  • AnnaK

    1 dl olja
    1 dl salladsvinäger
    1/2 dl vatten
    1/2 dl strösocker
    1/2 tsk salt
    1/2 medelstort vitkålshuvud
    Mellanmalen svartpeppar

    Börja med att strimla vitkålen och lägg den i en plast eller glasskål. Koka sedan samman olja, vinäger, vatten salt och socker. Häll vätskan över salladen och smaksätt med svartpeppar. Salladen smakar bäst om den få dra 4-5 dagar i kylskåp, rör om några gånger under den tiden.

  • Underbaraälskade

    vitkål (strimlad)
    vinäger (vit)
    olja
    socker
    svartpeppar
    en gnutta salt

    Allt efter smak och tycke  men på ett ungefär 50/50 av olja och vinäger..


    Stolt mamma till Alva
Svar på tråden Världens enklaste pizzasallad???