Världens enklaste pizzasallad???
Vill ha recept på världens enklaste pizzasallad. Ska göra det ikväll tänkte jag...
Har du det receptet? Skriv ner på en gång...snälla!
Vill ha recept på världens enklaste pizzasallad. Ska göra det ikväll tänkte jag...
Har du det receptet? Skriv ner på en gång...snälla!
Strimla kål med en osthyvel, ha på salt och peppar, lite olja och vinäger?
Det svåra är väl bara att man helst ska göra den ett dygn i förväg...
Micke: Hmm...så lång tid har jag inte på med...
Typ...5 timmar kanske...bara....det får gå ändå.
strimlad vitkål, vinäger, svartpeppar, olja och en påse italiensk kryddblandning (jag gillar mkt vinäger, men det är ju en smaksak)
Man behöver inte göra den ett dygn i sförväg. Om man river vitkålen i bitar för hand och sen kramar och kramar salladen med händerna en stund så får man ungefär samma resultat.
Pizzasallad
15 portioner
Ingredienser
1 kg vitkål (ca 3 liter strimlad)
1 gul lök
1 paprika, grön
1 stor morot
persilja
Salladssås:
1 dl olja
½ dl vinäger
½ dl vatten
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Tillagning
Strimla vitkålen fint.
Koka upp ingredienserna till salladsåsen. Blanda i kålen och låt den svalna.
Skala och finhacka löken. Klyv och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor. Skala och grovriv moroten. Blanda lök, paprika och morot med kålen. Låt salladen stå övertäckt i kylskåp ett par timmar innan den serveras. Blanda gärna i finhackad persilja vid serveringen.
Handstampad kål/pizzasallad
Ingredienser :
1 vit- eller rödkålshuvud, ca 1 kg
Salladsdressing:
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl vatten
1/2 dl finhackad persilja eller purjolök
1/2 msk örtsalt
ca 1 tsk oregano, timjan eller basilika
1/2 dl olja
Så här gör du:
Gör dressingen först: Blanda vinäger, vatten, persilja eller purjo, örtsalt och en av örtkryddorna. Låt blandningen stå och "svälla" minst 10 minuter, så att smaken hinner utvecklas.
Blanda sedan i oljan. (Dressingen går bra att spara om den förvaras i kylskåp.)
Skär kålen i strimlor och lägg i en bunke. Häll över dressingen. Slå kålen med knuten näve mot botten av bunken.
Genom att på detta vis "stampa" kålen, blir den mjuk och saftig.
Lägg över en tallrik, eller annan lätt tyngd och låt bunken stå kallt några timmar innan kålen serveras.
1 dl olja
1 dl salladsvinäger
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 medelstort vitkålshuvud
Mellanmalen svartpeppar
Börja med att strimla vitkålen och lägg den i en plast eller glasskål. Koka sedan samman olja, vinäger, vatten salt och socker. Häll vätskan över salladen och smaksätt med svartpeppar. Salladen smakar bäst om den få dra 4-5 dagar i kylskåp, rör om några gånger under den tiden.
Vilken vinäger använder ni?
vitkål (strimlad)
vinäger (vit)
olja
socker
svartpeppar
en gnutta salt
Allt efter smak och tycke men på ett ungefär 50/50 av olja och vinäger..
äppelcidervinägern gillar vi