• sanse

    Långpannekakor sökes!!

    Jag önskar bra o roliga recept på långpannekakor,,

    väntar barn i november o min sambo fyller år i samma veva, så jag vill börja baka..

    har brukat baka kärleksmums mest i långpanneväg men tröttnar på dom,, så nu vill jag testa något nytt..

    Tack!!

  • Svar på tråden Långpannekakor sökes!!
  • AnnaK

    Långpannekaka med äpplen
    ca 48 st
    Ugn 200°

    7 1/2 dl vetemjöl
    3 dl socker
    3 1/2 tsk bakpulver
    3-3 1/2 dl mjölk
    ca 4 äpplen

    Havretäcke:
    150 g smör
    1 dl socker
    2 1/2 dl havregryn
    2 tsk kanel

    Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, rör ner mjölken.
    Häll smeten i pappersklädd långpanna, max 30x40 cm.
    Kärna ur, klyfta äpplena tunt.
    Smält smöret, blanda med övriga ingredienser till en smulig massa.
    Fördela äppelskivorna i smeten, toppa med havresmulorna. Grädda i 200° ca 20 min.
    Skär i rutor.

  • AnnaK

    Långpannekaka

    7 1/2 dl vetemjöl, 3 dl socker, 3 1/2 tsk bakpulver, 3-3 1/2 dl mjölk, 4 äpplen.

    Havretäcke: 150g margarin, 1 dl socker, 2 1/2 dl havregryn, 2 tsk kanel

    Laga till: Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, rör ner mjölken. Häll smeten i pappersklädd långpanna. kärna klyfta äpplen. Smält margarin eller ta flytande. Blanda ihop havreblandningen. Lägg äpplena över smeten och toppa med havreblandningen in i ugnen på 200 grader i 20 min. Skär i rutor.

  • AnnaK

    Nougatkaka9 dl havregryn
    2½ dl socker
    1 dl sirap
    3 tsk bakpulver
    1 msk vaniljsocker
    2 msk vetemjöl
    250 g smör eller margarin
    250 g nougat

    Smält matfettet och blanda i de övriga ingredienserna förutom nougaten.
    Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 175 - 200 grader i ca 10 - 12 min.
    Hyvla nougaten över kakan och skär den medan den är varm.

  • Bumsan80

    Silviakaka

    Ingredienser
    3 ägg
    3 dl socker
    3 dl vetemjöl
    3 tsk bakpulver
    1,5 dl kallt vatten

    Kräm
    150 gram smör
    1,5 dl socker
    2 äggulor
    3 tsk vaniljsocker

    Tillagning

    175 grader,ca 15 min
    Vispa ägg och socker
    Blanda I resten
    Grädda I långpanna med bakplåtspapper
    Koka ihop krämen, låt puttra lite på svag värme
    Låt kakan svalna
    Bred ut krämen och strö på kokos

  • AnnaK

    Mor Monsen-kaka med korinter

    Ingredienser 1 liten långpannekaka:

    150 g mjukt smör
    150 g (knappt 1 1/2 dl) strösocker
    4 ägg
    rivet skal av 1/2 citron
    1 tsk bakpulver
    160 g (knappt 3 dl) vetemjöl
    1 msk pressad citronsaft
    Strössel
    1/2 påse (à 35 g) flagad mandel
    3/4 dl korinter
    2 msk pärlsocker
    Så här gör du:
    Lägg bakplåtspapper i den lilla långpannan, endast så att det täcker bottnen och går upp över kortsidorna så att det går lätt att lyfta kakan ur formen.
    Rör smör och socker ljust och pösigt, minst 5 minuter med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.
    Blanda citronskalet och bakpulvret i vetemjölet och vänd ner det i smöret tillsammans med citronsaften. Klicka smeten i formen och släta till med en slickepott. Strö på mandel, korinter och pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i
    175 grader 20?25 minuter tills kakan fått gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna cirka 10 minuter i formen innan den lyfts ur formen och får kallna på galler. Skärs i snibbar med en tunnbladig, vass kniv eller en vass brödsåg före servering. Kakan kan frysas.

  • AnnaK

    långpannekaka
    av nettan75 @ 09:14 Lena Sundqvists Succékaka
    INGREDIENSER
    (4 portioner)
    400 g smör
    4 ägg
    8 tsk vaniljsocker
    2 tsk bakpulver
    6 dl strösocker
    2 dl kakao
    4 dl vetemjöl
    Till glasyren:
    100 g mörk blockchoklad
    2 dl grädde
    2 dl strösocker
    2 msk sirap
    100 g smör

    Så gör du:

    Smält smöret. Blanda övriga ingredienser och rör ner det smälta smöret undan för undan. Rör till en jämn smet.

    Häll ut smeten på ett smort bakplåtspapper i långpanna och grädda i ugn, 175 grader, cirka 20 min.

    Gör under tiden glasyren: Koka upp grädde, socker och sirap. Lägg ner chokladen bruten i bitar och sjud under omrörning tills chokladen smält.

    Låt chokladblandningen koka ihop tills den tjocknar, det tar cirka 15 minuter. Rör då och då. Rör slutligen ner i smöret.
    B
    red glasyren på kakan och ställ kakan svalt.

    Skär i bitar. Servera som efterrätt eller till kaffet!

  • AnnaK

    Biskvirutor
    Av jannamia »

    Räkna med strykande åtgång!

    Biskvikakor
    KAKA

    3 ägg
    3 dl strösocker
    2½ dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 tsk vanillinsocker
    3 msk kakaopulver
    150 g smält smör
    1½ dl kokt vatten

    SMÖRKRÄM

    150 g smält smör
    1 ägg
    1 hg riven mandelmassa
    2½ dl florsocker

    GARNERING
    200 g blockchoklad
    10 g kokosfett

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smörj och bröa en långpanna
    3. Vispa ägg och socker
    4. Blanda ihop alla kakingredienser och vänd ner i smeten
    5. Grädda ca 20-25 minuter.
    6. Obs! Låt kakan kallna i långpannan
    7. Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut på den kalla kakan
    8. Frys kakan i en ½ timme
    9. Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad.
    10.Bred ut chokladen jämt över den frusna kakan

    Tips! Skär denna långpannekaka i lagom stora kakor i n n a n chokladen stelnat.

  • FiaÅkotten

    har exakt samma recept med den enda skillnaden att det är 1dl eller tsk mer av allt förutom vattnet som är 1dl mindre


    Bumsan80 skrev 2007-09-16 06:21:01 följande:
    SilviakakaIngredienser3 ägg3 dl socker3 dl vetemjöl3 tsk bakpulver1,5 dl kallt vattenKräm150 gram smör1,5 dl socker2 äggulor3 tsk vaniljsockerTillagning175 grader,ca 15 minVispa ägg och sockerBlanda I restenGrädda I långpanna med bakplåtspapperKoka ihop krämen, låt puttra lite på svag värmeLåt kakan svalnaBred ut krämen och strö på kokos
  • AnnaK

    Farmor Ruts mögelkakor

    150 g margarin, eller smör, rumstempererat
    2 dl socker
    2 st äggula(or)
    4 dl mjöl
    2 dl hallonsylt
    300 g mandelmassa
    10 droppe(ar) grön karamellfärg
    1 dl florsocker

    Blanda smör, socker, äggulor och mjöl till en deg. Kavla ut degen till 25x35 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    Bred ut hallonsylt jämnt över degen.

    Lägg mandelmassa och karamellfärg i en enlitersplastpåse och knåda från utsidan tills mandelmassan är jämnt färgad. Kavla ut mandelmassan på ett bakbord till 25x35 cm. Använd florsocker om degen fastnar i kaveln.

    Lägg mandelmassan ovanpå sylten och grädda kakan i 175 grader i 20 minuter. Ta ut den ur ugnen och pudra över florsocker. Ställ tillbaka kakan i ugnen i fem minuter.

    Låt kakan stå svalt med plast över under natten. Skär den sedan i pralinstora rutor.

  • AnnaK

    6½ dl filmjölk
    6½ dl socker
    9 dl vetemjöl
    1 msk bikarbonat
    1 msk kanel
    1 msk malda kryddnejlikor
    250 g smör eller margarin
    1 dryg matsked lingonsylt

    Rör ihop fil och socker. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i socker/fil-smeten. Blanda i lingonsylten och sist det smälta matfettet.

    Grädda 30 minuter i 200 grader i stor smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. Låt svalna och skär upp.

  • AnnaK

    kladdkaka fast med kokostosca ovanpå

    6 dl socker
    180 g smält smör/margarin
    8 msk kakao
    2 krm salt
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl vetemjöl
    4 ägg

    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker och mjöl. Häll i smält smör/margarin. Häll smeten i långpanna och grädda i 200° i 15 minuter.

    Glasyr:
    1 påse kokos
    1 dl sirap
    1½ dl grädde
    75 g smör/margarin

    Blanda ingredienserna till glasyren och låt sjuda i 5 minuter. Bred på glasyren och grädda ytterligare i 10 min. Skär rutor när kakan har kallnat.

  • AnnaK

    Toscakaka

    2 ägg
    1½ dl socker
    1½ dl mjöl
    110 g smält smör

    Glasyr:
    110 g smör
    2¼ dl socker
    125 g mandel (hackad, är man lat funkar mandelspån som man köper färdiga i påse också)
    1½ msk mjölk el grädde
    1½ msk mjöl

    Sätt ugnen på 200°C
    Rör (vispa ej) ägg och socker
    Tillsätt mjöl - blanda
    Tillsätt det smälta smöret
    Blanda och häll smeten i en smord form cirka 25x30cm
    Grädda tills kakan får lite färg i kanterna och har stelnat

    Under tiden kakan är i ugnen gör man glasyren:
    Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp.
    Häll knäckmassan över kakan när den är färdig enligt ovan och fortsätt att grädda (helst bara övervärme) tills det ser färdigt ut. Bubblingen lugnar ner sig och knäcken ska få en "gyllene" färg.

  • AnnaK

    Hallonkaka i långpanna
    Portioner: Svårighetsgrad: 4
    Ingredienser:
    6 ägg
    4 dl socker
    6 dl vetemjöl
    2 dl socker
    220 g frysta hallon
    100 g hyvlat smör
    Så här gör du:
    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjölet.
    Smörj en långpanna.
    Häll i smeten. Fördela hallonen jämnt över smeten. Strö över 2 dl socker. Hyvla smör i tunna skivor och täck smeten.
    Grädda i 200º C 10-15 min.

  • AnnaK

    4 ägg
    6 dl strösocker

    Vispas

    6 dl vetemjöl
    4 tsk bakpulver

    Rör ner i äggvispet

    3 dl ljummet vatten

    Rör igen

    Gräddas 15-20 minuter i långpanna, 175 grader.

    Glasyr

    200 g smält margarin
    2,5 dl strö
    4 tsk vaniljsocker
    2 äggulor

    Sjudes ihop
    Låt svalna något och bred över kakan. Strö över finhackat dajm.

  • AnnaK

    Philadelphia-kaka150 g smält smör
    5 dl mjölk
    1 paket jäst (50 g)
    1 dl socker
    1 ägg
    ½ tsk salt
    11 dl vetemjöl

    Blanda ingredienserna ovan till en lös deg och bred ut den i en långpanna utan jäsning.

    150 g smör, ej smält
    2 msk vaniljsocker
    3 dl florsocker
    100 g Philadelphiaost

    Blanda ihop fyllningen, och klicka den ovanpå kakan i teskedar. Tryck ned klickarna litegrann.

    Låt kakan jäsa 30 min. Pensla den med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200-225 grader i 15 minuter.

  • AnnaK

    Elins chokladkaka (1 plåt)
    200g margarin
    6dl socker
    1krm salt
    4tsk vaniljsocker
    7msk kakao
    4ägg
    3dl vetemjöl

    Smält margarinet.
    Blanda alla torra ingredienser utom mjölet.
    Häll över margarinet och blanda.
    Blanda i ägg och mjöl (se till att smeten blir jämn).
    Grädda i 30-40min i 150 grader.
    Sikta över florsocker.
    Skär i rutor.

  • sanse

    oj tack så jäte mkt,, nu blir det baka av,,
    så många nya roliga recept,,
    jätte tack,,

  • Jannamia

    Morotskaka:

    2 ägg
    2dl socker
    2dl vetemjöl
    1 tsk bikarbonat
    1 tsk bakpulver
    1tsk vaniljsocker
    1tsk kanel
    1 dl smält smör
    3dl rivna morötter

    glasyr
    50g philadelpfiaost
    30g rumsvarmt smör/margarin
    1 1/2 dl florsocker
    1 msk vaniljsocker

    Blanda samman ägg och socker kraftigt. Blanda och rör ner resten av ingredienserna till kakan. Grädda i 175-200 grader i ca 30 min. Låt kakan svalna innan du gör glasyren, annars så smälter den bara in i kakan. Glasyren görs på så sätt att allt bara blandas i hopp =)

    Pepparkaksbakelser 175 gr 30 min

    2 ägg
    3 dl socker
    3 dl mjöl
    ½ tsk bikarbonat
    1 msk kanel
    1 tsk ingefära
    1 tsk nejlikor
    1½ dl gräddfil eller filmjölk
    50 gr smält smör

    garnering:
    75 gr smör
    1 msk nypressad apelsinsaft
    cest från 1 apelsin
    3½ dl florsocker

    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt allt det torra och rör om. Tillsätt filen och smöret. Blanda väl. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
    Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

    Blanda samman ingredienserna till garneringen och blanda länge med elvisp eller en stor sked.
    Bred över kakan när den kallnat.

    Mandelkaka 175 grader 10+15 minuter

    2 dl vispgrädde
    1½ dl socker
    5½ dl mjöl
    3 tsk bakpulver
    3 ägg
    1 tsk kanel

    fyllning:
    200g smör
    1½ dl socker
    6 msk vispgrädde
    150gr mandelspån

    Rör grädde och socker till sockret nästan löst sig. (Inte vispa) Häll ner de torra ingredienserna och blanda ihop. Rör ner äggen och bred ut smeten i en smord långpanna.
    Grädda i 10 minuter mitt i ugnen.
    Smält smöret till fyllningen, blanda i resten. Ta ut kakan, bred på fyllningen och grädda ytterligare 15 minuter.

    Skär kakan när den är varm.

Svar på tråden Långpannekakor sökes!!