Önskar recept på ngn God Kasslergryta!
Står precis och tänkte göra ngt till kvällen!
Tänkte koka färsk pasta och Göra en GOD krämig kasslergryta, men har inget recept!
Står precis och tänkte göra ngt till kvällen!
Tänkte koka färsk pasta och Göra en GOD krämig kasslergryta, men har inget recept!
jag brukar gör aen gryta som är svin god till ris.
kassler så mycke du vill i skivor på en plåt
blanda sedan grädde och mjölk förslags vis bara mjölk och felix chilisås i en röra de ska cosk åner i plåten kan göra så mycke sås man vill också.
detta blev en sucse när vi hade främmande. För att de är så gott och de finns ju ingen bestämd tid när maten ska vara klar huvudsaken är ju att de blir varmt.
Men blir det en Gryta?
Låter gott men ändå inte som jag tänkt mig...
Vill heslt strimla ner kassler i en gryta och fräsa tillsammans med ngt spännande och sedan reda av?
ha i purjolök å svamp å lite senap.. sen kan du hälla i matlagningsgrädde lr nåt liknande
Stek strimlad kassler ihop med
Skivad paprika i olika färger
Hackad gul lök
Kokosmjölk / matlagningsgrädde / creme fraiche ( Välj något)
Curry
Peppar ev lite salt
Detta blir kanongott och du gör det i en gryta.
Kassler med ananas och magno chutney kan det vara något?
Strimla kassler, paprika och hacka lök. Bryn det. Krydda med salt, peppar och curry. Extra krämigt och lyxigt blir det ju med riktig vispgrädde . Ha i grädde och kanske creme fraiche och några matskedar mango chutney (gärna den som är ananas baserad). Krydda på tills du är nöjd. Ha i en burk krossad ananas! Puttra ett tag, sen klart!
Super gott till ris, pasta eller klyftpotatis!
KASSLERGRYTA
4 pers
INGREDIENSER:
ca 500 gr kassler
margarin
1 st strimlad purjolök
2 dl cremé fraiche
4 msk vispgrädde
4 msk chilisås
salt,peppar
TILLAGAS:
Strimla kasslern, stek den hastigt i smör. Lyft sedan upp köttet och lägg det på ett fat.
Fräs purjolöken. Späd med cremé fraiche,grädde och chilisås. Låt puttra en stund i ca 8-10 minuter.
Lägg tillbaka köttet i grytan och krydda efter behag
Servera med kokt ris
Kasslergryta
2.5-4 portioner.
* 500 g kassler
* 1/2-1 purjolök
* 1 gul paprika
* 1 röd paprika
* 2 äpplen
* 1 burk creme fraiche
* curry
* cayennepeppar
* svartpeppar
Skär ner purjolök och fräs på den med smör i en gryta. Den ska inte få färg, bara bli mjuk.
Tärna paprika och äpple i ungefär centimeterstora bitar. Blanda ner i grytan med purjolöken och krydda med curry och cayennepeppar, sänk värmen aningens och låt det stå i några minuter så kryddorna hinner sätta sig i grönsakerna.
Tärna ner kasslern i ungefär lika stora bitar och blanda ner. Tillsätt cremé fraiche och låt det sjuda några minuter, sen är det klart!
Serveras förslagsvis med ris.