frysta rödspättefiléer?
Hej! har köpt massa frysta opanerade rödspättefiléer men vet inte riktigt hur jag ska tillreda dom :/
Är det ngn här som har något bra recept?
tack på förhand!
Hej! har köpt massa frysta opanerade rödspättefiléer men vet inte riktigt hur jag ska tillreda dom :/
Är det ngn här som har något bra recept?
tack på förhand!
tina dem
torka lätt med hushållspapper för att få bort det mesta av vattnet
salta
lägg i tinad spenat
rulla runt och lägg dem på ett ungssäker fat
in i ugn på 225 grader med aluminium över (viktigt) och låt dem var där i ca 15-20 minuter (har jag för mig) du ser när den är klar, den är vit, inte längre genomskinlig.
servera med ris och sallad.
du kan ju även panera dem å steka dem å servera med potatis och remoladsås. mumsigt!!
är lite osäker på panerandet (min sambo sköter det där bättre)
tack så mkt för tipsen! tänkte på om det inte blir lite torrt bara? vet du ngn god sås man kan ha till detta recept kanske?
miss Y skrev 2007-09-23 17:24:37 följande:
vänd dom i ett vispat ägg och sedan i mjöl och/eller ströbröd, salta peppra och stek.
dubbelpanera dom! det är grymt, blir som på krogen..
TS:
mitt första recept har jag inte sås till då jag inte är någon sås-människa. jag gör hellre mer spenat vid sidan om å har till. kanske ngn creme-fraishe röra skulle funka... många här på FL har goda tips på sånt. Dock ej jag... har ju nästan aldrig sås till nått.
Panera den i mjöl och ströbröd, stek dem i stekpanna och servera med potatis och smält smör. Kanongott!
Vi åt det här om dagen.. Panerade dem bara i mjöl och stekte.
Kokt potatis och serverade med "filsåsen" från skoltiden.. Mums...
som den öbo jag är hade jag vägrat äta fryst fisk men jag kan ju säga att när jag panerar fisken så använder jag idealmjöl och citronpeppar i. Idealmjölet gör att det blir jämnare panering..:)