kronartskocka pa burk, vad gora?
kopte en burk kronartskocka pa burk.. vet inte varfor egentligen.. men va kan man anvanda det till?
kopte en burk kronartskocka pa burk.. vet inte varfor egentligen.. men va kan man anvanda det till?
Jag använder min på hemmagjord pizza. Jag ör en vegetarisk pizza som har tomatsås, riven mozzarella ost, skivade tomater, och sen lägger jag på kronärtskocka på, och mer ost. In i ugnen och när den har kommit ut, så lägger jag på smulad getost på (som du har i grekisk sallad). Låter den stå ett par minuter så att getosten kan smälta lite. Sen äter du. Jättesmarrigt!
Just det, se till att du trycker ut vattnet från kronärtskockorna så att pizzan inte blir så vattnig.
ja de var nog de jag tankte pa nar jag kopte den.. :)de e ju valdigt gott pa pizza!!
nat mer tips?
Hittade ett recept som jag tycker ser gott ut. Man kan säkert byta ut kalkonen mot kyckling eller bacon.
Åsså tar jag nog bort kaprisen också
50 g rökt kalkon
3 kronärtskockshjärtan (på burk)
1 burk champinjoner
1/2 purjolök
10 cocktailtomater
1/2 röd chili
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 msk lätt creme fraiche
10 cocktailkaprisar - till garnering
svartpeppar
ev. lite salt
Gör så här:
Skiva purjolöken och chilin och dela kronärtskockorna i kvartar. Fräs purjon i lite olja och tillsätt sedan chilin och champinjonerna. Smula över buljongtärningen och häll i creme fraiche. Låt puttra i ett par minuter och tillsätt sedan kalkon, kronärtskockor och tomater och låt stå i ytterligare ett par minuter tills alla ingredienser är varma. Krydda med svartpeppar och ev. lite salt (men se upp, för buljongtärningen är salt!). Servera tillsammans med nykokt pasta och toppa med cocktailkapris.
Det här är gott! Receptet kommer från en Tapasbok.
Sallad med melon, chorizo och kronärtskockor
(8 portioner som del av ett tapasutbud)
400 gram konserverade kronärtskockshjärtan
1/2 pressad citron
2 msk spansk olivolja
1 liten melon med orangefärgat kött, t ex cantaloupe
200 gram chorizokorv utan skinn
några kvistar färsk dragon eller slätbladig persilja, till garnering
Dressing:
3 msk spansk olivolja extra virgine
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk senap
1 msk hackad färsk dragon
salt och peppar
Låt konserveringsvätskan rinna av kronärtkockshjärtanen och dela hjärtanen på mitten. Dela melonen och gröp ur kärnorna. Skär köttet i munsbitsstora tärningar. Blanda med kronärtskockorna.
Skär chorizon bitar och blanda med melon och kronärtskockorna.
Till dressingen vispar man alla ingredienserna i en liten skål strax före serveringen, häller dressingen över salladsingredienserna och blandar noga. Servera melon-, chorizo- och kronärtskockssalladen garnerad med antingen dragon- eller persiljekvistar.
Som variation kan man använda en bit hel serranoskinka istället för chorizo.
Går utmärkt att äta som de är också tycker jag! Som tillbehör till vad som helst!