• jessca

    Jag vill ha just ditt godaste recept på smörgåstårta!

    Som rubriken sa, bara att langa fram dem!

  • Svar på tråden Jag vill ha just ditt godaste recept på smörgåstårta!
  • emma04

    Jag köper alltid färdiga smörgåstårtbottnar, typ tekaka (lat som jag är), sedan gör jag som följande.

    Fyllning 1: Hackad skinka, hackad gurka, 1 del majonäs och 2 delar creme fraiche.

    Fyllning 2: Hackat hamburgerkött, hackat äpple, 1 del majonäs och 2 delar creme fraiche.

    Fyll bottnarna dagen innan, plasta in och sätt i kylskåpet.

    Serveringsdagen: Blanda 1 del majonäs, 2 delar creme fraiche, salt & peppar och täck hela tårtan med detta.
    Klä kanterna med ostskivor. Förslag på dekoration: Gravad lax, räkor, tomater, hackad paprika, vindruvor, stenbitsrom, strimlad sallad, gurka eller vad man nu önskar ha på sin tårta

  • jessca

    Tack för tipset!

    Någon annan?

  • Ia87

    Jag brukar ta hönekaka , de som är liksom dubbla s¨å när man viker ut dem blir de en hel .. Förstår du?

    Första lagret

    en paket skinka
    5dl cream fracih
    2 äpplen
    1 purjolök
    2 msk majonäs

    strimla skinkan fint, purjolöken oxå. Sedan skalar du och tärnar äpplet och blandar samman allt med cream frachen och majonäsen. Sedan lägger du de på första lagret.

    Andra lagret

    3-4 burkar tonfisk i vatten
    4-5 dl majonäs
    1 stor röd paprika
    1-2 rödlökar
    4 msk grädde.
    2-3 tsk citronpeppar

    hacka löken och paprikan fint, sedan tar du och häller av vattnet på tonfisken och blandar samman detta i en skål. Ta sedan majonäsen och grädden och blanda samman detta, sedan kryddar du med citronpeppar och smakar av, ibland kan man få ta lite mera grädde om de skulle behövas..

    Jag brukar bara göra två lager.
    Sedan överst tar jag och vispar grädde rätt hårt, och blandar ner dillkaviar och brer över så att pålägget fastnar ...
    Sedan är de bara att garnera med vad man vill..
    Jag brukar ha:
    Ostskivor
    salladsblad
    Köttbullar
    coktailtomater
    ägg
    räkor

    Det var min smörgåstårta
    Ha det fint

  • Ia87

    glömde ju :-P.. Brukar även ha på vindruvor och physalis..

  • jimpys

    brukar köpa botten på jobbet (jobbar som kallskänka)

    1 lagret : kassler, purjolök, creme fraiche, majonäs
    och kryddor, hackar kassler purjo och blandra ihop allt,

    2 lagret : bredbar leverpastej, bostongurka vispad grädde och majonäs och kryddor och blanda ihop.

    sen lägg ihop allt dra majo runt alla kanter, garnera dagen efter.

  • elegi

    Jag kör med vanlig skivat rostbröd (Pågens orginalrost)

    Har en rektangulär tårtbox från tupperware som jag lägger upp brödet på den sista i första raden delar jag på hälften (så på nästa lager börjar jag med en hel där), rad 2 blir likadant fast jag börjar med den halva (bredvid där den hela ligger) sista raden brukar bara bli halvor, när jag sen lagt första röran så börjar jag med hela där dom halva ligger (lite rörigt förklarat kanske, men i det stora hela så ska det hela tiden överlappas så att skarvarna inte blir på samma ställe på nästa rad och nästa lager.

    Fyllning nr. 1
    2 dl Creme Fraiche
    200g skalade räkor
    1 liten Röd Lök
    Brukar ha ner allt i min mixer eller Quick Chef från Tupperware och hacka ihop till en röra

    Fyllning nr. 2
    300g Bredbar leverpastej
    1 dl finhackad Gurka
    2 msk Flytande margarin eller grädde (att mjukgöra leverpastejen med)
    Brukar ha ner allt i min Quick Chef från Tupperware eller i mixern och hackar ihop allt

    Fyllning nr. 3
    1 dl Creme Fraiche
    1 dl Majonnäs
    5 st hårdkokta Ägg
    finhackad Dill
    Skvätt citronsaft
    Ner med allt i mixern och hacka ihop till en röra, kör inte för länge då blir allt mos

    Kanterna brer jag med Creme Fraiche blandad med lite finhackad dill, överst har jag bara Creme Fraiche, sprider sen ut salladsblad över hela sen garnerar jag med vad jag vill ha på, i mitt fall oftast följande:

    skivad Gurka (gör ett litet hack in till mitten och dela åt 2 håll så att den står upp)
    Rullar av halva skinkskivor
    coctail Tomat (delad så att det blir sicksackmönster)
    Citronskivor (delad på hälften och sen som gurkan)
    Äggskivor
    skalade Räkor
    Salami i skivor som gurka eller rullar som skinkan
    Dillkvistar
    Rullade ostskivor eller skivor av Brie
    svart Stenbitsrom i små klickar

  • Kryddburken

    Min smörgåstårta :
    kryddburken.wordpress.com/2007/03/09/smorgastarta-pa-mitt-satt/

    En variant på skinka / ost / tonfisk / räckor /

    Mellanlagren består av en grund-röra som jag sen använder genomgående
    för att blanda med skinka, ost eller tonfisk och fördela på bottnarna.
    Som avslut brer jag hela smörgåstårtan med röran utan nåt iblandat.
    Därefter gladpack in i kylen och garnering dag 2.

    Till röran för en tårta till ca 20pers. behöver du detta :
    - 5dl cremé fraiche
    - 5 dl vispgrädde
    - 2dl lättmajonäs
    - 1 msk riven pepparrot
    - salt & peppar

    Innehåll : / Strimlad picnicbog / Riven västerbottenost /
    Tonfisk i vatten / Färska skalade räkor /Kokt ägg / Fruktcocktail / Ärtor & morötter /

    Garnering : Salladsblad, gurka, rullade ostskivor,
    skinkrosetter, räkor, körsbärstomater, citron, kokt ägg.

  • jessca

    Tack!! vet inte vilken jag skall prova hehe det blev plötsligt svårt

  • Jannamia

    God smörgåstårta

    Denna smörgåstårta är verkligen supergod!

    SMÖRGÅSTÅRTA
    1 st rund tårtbotten ca 24 cm i
    dm eller 4 st tekakor med samma dm

    Fyllning 1.
    2 hg leverpastej
    0,5 dl bostongurka
    ev- lite grädde om man tycker att
    det blir för tjockt

    Fyllning 2:
    1,5 hg strimlad skinka
    1 st rivet äpple
    en liten purjolök
    2 dl majonäs

    Fyllning 3:
    1,5 hg hackade räkor
    en liten hakad gul lök
    2 dl majonäs
    2 dl creme fraich
    1 msk torkad dill

    Garnering:
    Skinka, ost, räkor, ägg, sallad eller liknande

    Dela tårtbottnen i 4 delar om man gör den
    själv eller ta tekakorna.
    Blanda fyllning 1, bred på den första bottnen lägg
    på nästa, blanda fyllning 2, lägg på den.
    Ta en ny botten och lägg på den, blanda fyllning 3,
    lägg på den ta den sista bottnen.
    Stryk upp det hela med majonäs, låt den stå i kyl
    tills nästa dag invirad i plastfolie.
    Nästa dag kan man kanske få bättra på majonäsen på
    utsidan, brödet suger åt sig fukten.
    Garnera med det man har hemma för stunden kanske
    lite sallad, skinka, ost eller något liknade.

  • moondaisy

    Måste bara kasta in ett snabbtips som jag lärde mig när jag jobbade på café för 100 år sen!

    Vi gjorde goda smörgåstårtor, som jag inte minns receptet på, mer än att vi på kanterna, fasttryckt i crème fraichen, hade:

    SMULADE OSTBÅGAR!!

    Det låter helt galet men blev fruktansvärt gott! och ganska snyggt oxå

Svar på tråden Jag vill ha just ditt godaste recept på smörgåstårta!