• tahira

    Recept på bål

    Jag ska ha fest nästa lördag och hade tänkt bjuda på lite bål

    Jag har dock ingen aning om hur man blandar ett gott bål, med lagom mycket alkohol och sådär.

    Vi hade nog tänkt ha i vodka, för det har vi över sedan sist vi hade fest, men annars har jag ingen aning.

    Temat på festen är Science Fiction, så om man hade kunnat göra något lite sci-fi aktigt bål så hade det varit nice, men det är inte jätteviktigt.

    Kom gärna med förslag!


    If you can't be good, be careful
  • Svar på tråden Recept på bål
  • AnnaK

    Fruktig bål
    2½ liter

    Ingredienser
    ½-1 liter jordgubbar
    2-4 msk socker
    1 dl sherry
    1 flaska vitt vin (à 75 cl) halvtorrt
    1 liter fruktsoda eller 2 flaskor (à 63 cl) cider
    isbitar

    Tillagning
    Beräkna 2-4 dl per person.

    Skölj och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en stor skål och strö över sockret. Häll över sherry och vin ca 1 timme före serveringen. Ställ skålen kallt. Tillsätt fruktsoda eller cider och isbitar strax före serveringen.

  • AnnaK

    Sommarguld - bål

    8 pers

    0,5 l citronjuice
    0,5 l limejuice
    0,5 l ananas-grapejuice
    0,5 l Bacardi rom
    4 st limefrukt
    0,5 l citronsaft

    1.
    OBS! Dagen innan festen fryser man citronsaft till isbitar.

    2.
    Blanda citronjuice, limejuice och ananas-grapejuice med rommen.

    3.
    Toppa med citronsaft-isbitar och garnera med limeklyftor.

  • AnnaK

    Rosébål

    10 glas

    1,5 dl koncentrerad hallonsaft
    1 paket frysta hallon
    0,5 l is
    1 l rosévin
    0,5 l Russchian water

    Tag en större karaff eller bålskål. Häll i vin, vatten, saft och is. Rör och häll i bär. OBS: Hallonen bör vara osötade.

    Du kan även variera bålets bär med röda vinbär, färsk tärnad persika eller rosa rosenblad.

  • AnnaK

    15 glas

    0,7 l Gin
    0,7 l melonlikör
    2 l Tonic Water
    1 st honungsmelon
    4 st limefrukt

    Tag en bålskål. Häll i likör, sprit och läsk. Halvera bären och lägg dem i bålet. Servera med en stor isbitsskål på sidan om

  • AnnaK

    8 glas

    1 l tranbärsjuice
    4 dl äppeljuice
    4 dl vodka
    2 st limefrukt
    0,5 l apelsinjuice

    OBS! Dagen innan festen bör man frysa in apelsinjuicen till isbitar.
    2.
    Skär limefrukten i skivor. Blanda juice och vodka. Servera bålen i höga glas. Fyll på med apelsin-isbitar och garnera med lime.

  • AnnaK

    10 glas

    Is
    0,6 l Äppelcider
    1 l sprite
    3 dl Vodka
    1 handfull blåbär
    1 handfull hallon
    1 handfull jordgubbar
    5 st myntablad

    Lägg mycket is i en stor skål och häll på cider, Sprite och vodka. Blanda i frukt och många myntablad. Servera i höga champagneglas eller vinglas.

  • AnnaK

    Vinbål
    16 glas (cirka 2,7 liter bål)
    75 cl rött vin, typ beaujolais
    75 cl vitt vin, typ riesling
    2 flaskor (33 cl) fruktsoda
    50 cl frukt- eller bärlikör, förslagsvis apelsin, persika eller äpple
    1 liter jordgubbar
    1 äpple
    1 apelsin
    Lägg iskuber eller block i botten på en skål. Blanda i kylda drycker. Skölj, rensa och skiva jordgubbar. Skala och tärna äpple. Skölj, halvera och skiva apelsin. Tillsätt frukten. Rör om och servera.

  • AnnaK

    35 cl vodka
    12 cl vit rom
    12 cl cointreau
    2 stänk apelsinbitter
    24 cl bitter lemon
    75 cl till 1 liter apelsinjuice
    Is

    Tillagning
    Använd mycket is i en skål och häll i ingredienserna. Blanda väl

  • AnnaK

    Ingredienser:
    0,75L Vaniljvodka
    0,9L koncentrerad rabarbersaft
    0,5L jordgubbar
    4st citroner
    2,25L sodavatten
    0,5L is

    Så här gör du...
    Skär citronerna i klyftor och dela jordgubbarna. Fyll upp skålen med vodka, rabarbersaft, citron och jordgubbar. Ställ upp glasen snyggt och garnera med en jordgubbshalva på kanten. När gästerna kommer tillsätter du is och sodavatten.

  • AnnaK

    Ölbål med jordgubbar

    --------------------------------------------------------------------------------

    1/2 liter färska jordgubbar
    2-3 msk socker
    2 flaskor (á 75 cl) vitt vin
    2 flaskor (á 33 cl) öl
    Skölj och rensa jordgubbarna.
    Skär dem i halvor och lägg dem i en skål.
    Sockra och häll på en halv flaska vin.
    Ställ skålen kallt ca 1 tim.
    Häll i resten av vinet och ölet.

  • AnnaK

    Spritfrappe

    5 dl vatten
    2 påsar svartvinbärs te
    1/2 dl socker
    2 dl apelsinjuicekoncentrat
    2 dl ananas eller nektarkoncentrat
    75 cl vodka

    Koka upp vatten tillsätt tepåsarna låt dessa dra ur ordentligt tillsätt
    sockret
    låt svalna. blanda i den koncentrerade juicen bägge burkarna samt 75 cl
    vodka
    vispa ihop ingredienserna häll upp det i en box placera i frysen tills
    den är stel.

    Skopa upp i drinkglas häll på sockerdricka .

  • AnnaK

    Jelly

    Liten omgång Stor omgång

    3 gelatinblad 9 gelatinblad

    20 cl sprit 60 cl sprit

    2 msk vatten 6 msk vatten

    Blötlägg gelatinbladen i vatten tills de blir mjuka.
    Krama ur dom och lägg dom i en kastrull, med vattnet,
    (2 msk) smält dom på svag värme.

    När blandningen svalnat något, blanda med spriten,
    häll upp i glas. Låt det stå kallt en timme.
    Servera med sked, och käka snaps.

    Gör du en Citronvodkajelly kan du fylla halva glaset,
    låta det stelna till, fylla på med bitar av citron och
    fyll på med mera jelly

  • AnnaK

    Vodka-vattenmelon

    Det här är inget man dricker utan äter. Men den passar bäst in här tycker jag.

    Gör ett hål i skalet på en vattenmelon lagom stort att sticka ner halsen på en tratt i.
    Sätt ner tratten och häll i så mycket vodka du vill.
    Skär melonen i lagom stora serveringsbitar och lägg upp på ett fat.
    Servera.

    Det tar tid för vodkan att rinna ner och fördela sig i melonen, så börja 2 dagar innan den ska serveras.

  • tahira

    Oj! Tack så jättemycket


    If you can't be good, be careful
Svar på tråden Recept på bål