• ditte132

    Kalops i lergryta?

    Har läst att några av er gör kalops i lergryta.Låter väldigt gott, kalops har länge varit en favoriträtt.Jag undrar hur ni gör med redningen av såsen?Reder ni den innan eller efter?
    Är sugen på att prova.Vill någon beskriva hur ni går till väga?

  • Svar på tråden Kalops i lergryta?
  • Nitagirl

    du steker köttet (lite itaget) så att dom får en brun yta, sedan häller du vatten i stekpannan rör om så det blir sky, och gör så tills du har stekt all kött, sätt in köttbuljong , lagerblad,salt och svartpeppar korn,lök, sedan låter du det koka tills köttet är mört,sedan kan du använda maizena,redning, som gör såsen tjockare..jag brukar hälla i lite soya så det blir mörk sås....kryddar köttet med salt o vitpeppar när ja steker dom..hoppas det blir bra :) jätte gott juh // nita

  • ditte132

    Tack Nitagirl, men ditt recept låter inte som det gäller lergryta?Alltså att man gör kalopsen i ugnen.Nån annan som vet om man reder såsen innan eller efter man har grytan i ugnen?

Svar på tråden Kalops i lergryta?