mazarinkaka
Någon som har ett bra recept på mazarinkaka i långpanna att dela med sig?
Någon som har ett bra recept på mazarinkaka i långpanna att dela med sig?
Ingen?
Mazarinkaka
400 gram smör
6 dl socker
4 st ägg
1 1/4 dl sötmandel
10 st bittermandel
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
Glasyr:
4 dl florsocker
4 msk vatten
2 tsk matolja
Gör så här:
Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget, sedan den malda mandeln. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ned det i äggsmeten omväxlande med mjölk. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda i 25 minuter, 200 grader.
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och låt kallna. Bred på glasyren, skär i rutor.
(från boken Baka i långpanna - en räddande ängel av Laila Wikström och Doris Bergström)
Tack! Jag ska testa redan ikväll!
Skruttiplutt skrev 2007-10-02 17:45:22 följande:
Hemlig Mazarinkaka
400 gr smör ej smält
4 dl socker
100 gr mald mandel
4 bittermandlar el.bittermandels olja finns på flaska
Smör och socker röres vitt, kör med elvisp, det tar en stund
Innan det blir vitt.
Blanda i de malda nötterna.
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
Blanda mjölblandningen
Knäck 4 st ägg i smörblandningen och tillsätt mjölblandningen, blanda till en smet.
Sist tillsätts 3 dl mjölk, rör till en slät smet.
Grädda i smord och bröad långpanna ca.20 minuter i 200 grader.
Glasyr:
25 gr smält smör
3 dl florsocker
2 msk kallt kaffe
3 tsk vaniljsocker
Bred glasyren över kakan när den kallnat.
Strö 1 dl hackad mandel över kakan.
Skär i rutor.