• Skruttiplutt

    mazarinkaka

    Någon som har ett bra recept på mazarinkaka i långpanna att dela med sig?

  • Svar på tråden mazarinkaka
  • Atamon

    Mazarinkaka

    400 gram smör
    6 dl socker
    4 st ägg
    1 1/4 dl sötmandel
    10 st bittermandel
    2 tsk bakpulver
    2 msk vaniljsocker
    3 dl mjölk
    7 dl vetemjöl

    Glasyr:

    4 dl florsocker
    4 msk vatten
    2 tsk matolja

    Gör så här:
    Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget, sedan den malda mandeln. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ned det i äggsmeten omväxlande med mjölk. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda i 25 minuter, 200 grader.
    Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och låt kallna. Bred på glasyren, skär i rutor.

    (från boken Baka i långpanna - en räddande ängel av Laila Wikström och Doris Bergström)

  • Skruttiplutt

    Tack! Jag ska testa redan ikväll!

  • Atamon

    Skruttiplutt skrev 2007-10-02 17:45:22 följande:


    Tack! Jag ska testa redan ikväll!
    Hoppas att den blev god!
  • Jänkmamma

    Hemlig Mazarinkaka

    400 gr smör ej smält

    4 dl socker

    100 gr mald mandel

    4 bittermandlar el.bittermandels olja finns på flaska

    Smör och socker röres vitt, kör med elvisp, det tar en stund

    Innan det blir vitt.

    Blanda i de malda nötterna.

    7 dl vetemjöl

    1 tsk bakpulver

    2 msk vaniljsocker

    Blanda mjölblandningen

    Knäck 4 st ägg i smörblandningen och tillsätt mjölblandningen, blanda till en smet.

    Sist tillsätts 3 dl mjölk, rör till en slät smet.

    Grädda i smord och bröad långpanna ca.20 minuter i 200 grader.

    Glasyr:

    25 gr smält smör

    3 dl florsocker

    2 msk kallt kaffe

    3 tsk vaniljsocker

    Bred glasyren över kakan när den kallnat.

    Strö 1 dl hackad mandel över kakan.

    Skär i rutor.

Svar på tråden mazarinkaka