Tomat- och fetafylld forell
4 st forell(er)
4 ark bakplåtspapper
120 g fetaost lätt
100 g soltorkade tomater
1 st purjolök(ar)
0,5 dl ströbröd
1 kruka(or) basilika
0,5 st citron rivet skal och saft
olivolja
salt och peppar
Dela purjolöken på längden och skölj den väl under rinnande vatten. Strimla den tunt. Hacka de soltorkade tomaterna, strimla basilikan och smula fetaosten grovt. Blanda alltsammans tillsätt ströbröd, rivet skal och pressad saft från en halv citron.
Skölj de urtagna forellerna. Salta och peppra dem invändigt och utvändigt. Lägg fiskarna på varsitt ark smörpapper. Fördela fyllningen inuti forellerna, ringla lite olivolja över fisken, vik ihop smörpappren och förslut paketen väl. Lägg på en plåt och baka i ugn på 175 graders värme cirka 35-40 minuter.