fisk under mandeltäcke - recept?
Letar efeter recept men hittar inget bra - någon som har ett med ströbröd, mandel smör och ev. kryddor. ?
Letar efeter recept men hittar inget bra - någon som har ett med ströbröd, mandel smör och ev. kryddor. ?
Det här brukar vi göra, och barnen gillar det. Ska göra det i morgon. Brukar inte använda vitlök, men citronpeppar eller vad som nu råkar finnas i skåpet.
Mandelfisk
400 g fiskfilé(er), t.ex torsk, kolja eller sej
50 g margarin, fast, eller 0.5 dl flytande margarin
1 dl ströbröd
50 g mandel, (ca 1 dl) eller mandelspån (ca 2 dl)
0,5 tsk gurkmeja
2 krm salt
1 st vitlöksklyfta(or), lite persilja, hackad
1. Värm ugnen till 200 °. Låt fiskblocket tina lite, så att det kan skivas. Skär det i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg den intill varandra i en smord ugnssäker form.
2. Smält fast margarin. Blanda det eller flytande margarin med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja. Bred blandningen över fisken.
3. Sätt in formen i mitten av ugnen. Gratinera i ca 25 min.