• Pyssilullan

    Hur gör man Kok-kött? (Alltså till potatis m pepparotssås)

    Hittade en bit med kok-kött i frysen och tänkte försöka mig på sånt som min mamma brukar göra.

    Potatis pepparrotssås med kok-kött
    frågan är HUR gör man kok köttet?
    HUR länge ska det koka? Vad har man i vattnet? Hur går det till liksom?

  • Svar på tråden Hur gör man Kok-kött? (Alltså till potatis m pepparotssås)
  • Pyttan

    Receptet nedanför är taget från Arla köket.
    Anners om du söker på pepprotskött på google får du upp flera recept.

    Ingredienser
    4 port
    600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
    1 liter vatten
    1 1/2 tsk salt
    1 gul lök
    1 morot
    2 kvistar persilja
    10 vitpepparkorn
    1 lagerblad

    Pepparrotssås:
    4 dl buljong från köttkoket
    2 msk vetemjöl
    3 msk vatten
    1/2 dl Arla Köket vispgrädde
    1/2 - 1 dl finriven färsk pepparrot
    1/2 tsk salt
    1/2 krm vitpeppar
    Gör så här
    Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev skum som bildats i grytan med en sked. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot, persilja och kryddor i grytan. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar. Prova med provsticka. Låt köttet vila i buljongen 15-20 min innan det skärs upp.

    Sås: Mät upp och sila ner buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt grädde och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.

    Servera köttet i skivor tillsammans med såsen eller skuret i bitar

  • Pyssilullan

    Åååh perfekt!
    Fler tips på hur länge NI brukar koka köttet?

    Köttet togs NYSS upp ur frysen och är inte tinat ännuu

Svar på tråden Hur gör man Kok-kött? (Alltså till potatis m pepparotssås)