Hur gör man panerad OST??
Ätit det några gånger, oh mamas va gott!
Men jag hittar inget recep på det? Bara ett, men det verkar sådääär.
Vilken sorts ost ska man ha?
Ätit det några gånger, oh mamas va gott!
Men jag hittar inget recep på det? Bara ett, men det verkar sådääär.
Vilken sorts ost ska man ha?
Panerad ost 4 port.
400 g ost
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk senap
1 dl ströbröd
smör
Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor.
Vispa ihop ägg och senap.
Vänd skivorna i mjöl, sedan i ägg/senapblandningen och sist i ströbröd.
Smält smör i stekpannan.
Stek ostskivorna på ganska stark värme i ca en minut per sida eller tills en gyllenbrun stekskorpa bildas.
Servera med en god sallad
Edamer-ost (Den som alltid blir över efter julen)
Ägg, skorpmjöl.
Gör så här:
Skär i centimetertjocka skivor.
Panera i ägg och skorpmjöl.
Stek i het panna tills osten börjar rinna ut.
Jättegott tillsammans med stekt potatis och tartarsås.
TACK!