• Clarissa

    Riven ost i påse?

    Kan det finnas listeria i färdigt riven ost i påse även om osten är lagrad? Har inte tänkt på det förut faktiskt, men nu åt jag det nyss på pasta och blev fundersam. Dessutom hade ostpåsen varit öppnad ganska länge, en vecka minst. Det var dock inte något synligt fel på den, men listerian kanske inte märks. Upphettad är den naturligtvis ok, men nu lade jag den direkt på pastaportionen, där den visserligen smalt, men det räknas kanske inte som upphettning.

  • Svar på tråden Riven ost i påse?
  • Lola Jämtland

    Den osten är väl gjord av vanlig hårdost?


    //Blir det nånsin våran tur.....
  • listo

    Hårdost = helt okej, så du behöver inte oroa dig.


    Jag är extremt tålmodig, förutsatt att jag i slutändan får min egen vilja igenom
  • Clarissa

    Jo, det är hårdost, men eftersom den är riven började jag fundera om den kan vara känslig för listeria, precis som köttfärs kan innehålla listeria, men inte helt kött. Om den kontaminerats i samband med rivningen eller nåt...

Svar på tråden Riven ost i påse?