• Leone i Västerås

    Ska pannkakssmeten "vila" i förväg eller inte?

    Som frågan i rubriken lyder, ska man göra pannkakssmeten (till tunnpannkakor alltså) i förväg, så den får stå och vila ett tag eller är det bara att röra ihop och börja grädda/steka pannkakor?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Ska pannkakssmeten "vila" i förväg eller inte?
  • Leone i Västerås

    Och jag svarar att den måste stå ett tag innan. Har fått lära mig att det blir bättre om mjölet får svälla i vätskan innan man gräddar/steker pannkakorna.

  • Tainted

    fattar inte varför folk gör så.. jag tycker dom blir goare och frasigare om den inte vilar. kanske bara inbillning iofs :p

  • Linda365

    Jag rör ihop och gräddar på en gång,blir alltid kanon bra. Vad skulle det bli för skillnad om man lät den "vila" en stund?

  • Jesster

    Ärligt talat, jag brukar alltid göra smeten i förväg för att "så ska man göra", men varför vet jag faktiskt inte


    (¯`°?.¸ Längtar ¸.?°´¯)
  • Thursday

    Alltså, om jag kommer ihåg/orkar/hinner så gör jag den i förväg, annars inte. Och så ofta gör jag inte pannkakor att jag kan säga att jag märkt någon direkt skillnad.

  • Geshia

    har hört att man ska låta den vila.. ibland låter jag den "vila" och ibland gräddar jag på en gång beror helt på om man ska iväg nånstans osv och har brått..

  • Carro W

    Hmm jag har för mig att "förr i tiden" skulle den stå och svälla eftersom mjölet var av en annan kvalitet då.

    Jag låter den iaf inte svälla och jag är en mästare på att göra pannkakor


    Kaffe, cigg och lite skvaller
  • isisisis

    Ja.helst.
    Eftersom skaken av mjöl försvinner och smeten blir godare om den får stå till sig!

    Det brukar stå i recepten.

  • annca

    Nej, eftrsom mjölet sjunker till botten då och man då ändå behöver vispa upp den igen sedan...


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • Dino78

    Jag vet att man kan låta den stå ett tag men eftersom det fungerar med att köra igång direkt så gör jag oftast det. Så inget alternativ passar egentligen. Sambon låter den alltid vila men jag brukar nog oftast bara köra igång!


    DIF i själ och hjärta
Svar på tråden Ska pannkakssmeten "vila" i förväg eller inte?