• Snarkofagen

    Vad bröar du formen med?

    Bakade en äppelkaka igår och bröade formen som vanligt med ströbröd. Men jag tycker det blir en lite trist smak på kakan av ströbröd.

    Nån som har nåt tips vad jag kan använda i stället för ströbröd?

  • Svar på tråden Vad bröar du formen med?
  • nammam

    Jag tar bara vanligt vetemjöl för vi har aldrig ströbröd hemma när man behöver det

  • fanny20

    ha i lite vaniljsocke i ströbrödet så får du annan smak på det.
    Jag använder ströbröd, potatismjöl om min vän som är gluten kommer.


    Har du silikonformar behöver du ingenting!!

  • kikkan79

    till äppelkakan e det kanske ingen höjdare men till sockerkakan e det skitgott att bröa med cocos.

  • jessicolors

    Använder alltid ett tunt, tunt lager vetemjöl, för det ger ingen "yta" på kakan. Vill absolut inte ha någon brödig torr yta runt om som smakar gamla brödsmulor, så jag skulle aldrig någonsin bröa med ströbröd. Blä.

  • girlsnpea

    jag brukar ha ströbröd, men är det slut så kan jag använda kokos, mjöl, havregryn eller mannagryn. Beroende på vad man ska göra =)

  • Snarkofagen

    Tack för alla tips! Ska testa vetemjöl, det låter som en toppenidé. Mannagryn också, då har man ju en ursäkt till att göra mannagrynsgröt! Är det gluten i mannagryn, förresten? Och kokos till sockerkakan, mmm... Vaniljsocker med ströbröd är inte heller dumt!

    Tusen tack och trevlig helg!

Svar på tråden Vad bröar du formen med?