Mogen avokado?
Hur vet man när en avokado är lagon mogen för att mosa? Jag köper bara fel, bruna inuti eller omogna.
Hur vet man när en avokado är lagon mogen för att mosa? Jag köper bara fel, bruna inuti eller omogna.
Tror dom ska vara svarta utanpå...?
Äter aldrig avokado, tycker det smakar som grötiga nötter...
du får känna att den är mjuk...
Köp dem helst gröna eller halvbruna. När de legat ett par dagar så känn försiktigt i den ändan "kvisten" satt. Är den mjuk där brukar den vara lagom mogen.
Tack för hjälpen.
Oftast är de inte riktigt mogna även om de är svarta i affären eftersom de förvaras så valt. Bäst brukar de bli om man har tid att låta de ligga ihop med ett äpple i ett par dagar.
/avocado-missbrukare
Tack för tipset Ickan. Ska de ligga i kylskåp eller är det för kallt?
Om de ska mogna bra så ska de ligga i rumstemperatur.
Fast även gröna avocados kan vara mogna... (ville bara inflika det)
De ska vara mjuka i toppen och bara precis "inte hårda" i kroppen. (Guuud...jag är så himla bra på att förklara....
)
Ok, tack så mycket.
De ska inte vara stenhårda men inte heller mjuka, bara kännas en aningens mjuka när man petar på dem. Det finns ofta "ätmogna avocados" att köpa på typ coop forum, de är bra i 85% av fallen :)