After eight kaka
Söker efter ett recept som nån vänlig själ skrev om för ett tag sen.. skrev inte av det och nu är det borta.. nån som har ett recept????
Söker efter ett recept som nån vänlig själ skrev om för ett tag sen.. skrev inte av det och nu är det borta.. nån som har ett recept????
Har tyvärr inget med After Eight men jag kan dela med mig av ett annat gott recept med dumle och noblesse. Kanske man kan byta ut noblessen mot after eight. Kanske värt ett försök
Dumlekakor
INGREDIENSER
(24 st)
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 stycken Dumlekolor (original)
1 ask Noblesse (från rosa ask)
24 folieformar
Så gör du:
? Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
? Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter.
? Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.
? Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
? Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan.
? Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Sedan är det bara att njuta!
"Lysande recept, som ger eleganta kakor med proffskänsla. Underbara kakor för alla som tycker om sötsaker. Variera gärna med mörk Noblesse på toppen om ni önskar lite mindre sötma."
Tack inte det receptet som jag sökte men gu va gott det lät...mmmm testa snart....
I brist på vettigare sysselsättning så sökte jag lite på nätet och hittade det här. Kan det va nåt?
Ingredienser:
200 g smör (ej margarin)
1 dl socker
5 dl vetemjöl (spara lite till utbakningen)
After Eight plattor (ca 45 st)
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna, tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta ihop till en deg. Gärna i en matberedare.
Dela degen i 2 delar, rulla till längder och platta ut. Skär sedan till
fyrkanter lika stora som en After Eight.
Gräddas i 200 grader ca 8 minuter. Så fort dom kommer ut ur ugnen lägg på en After Eight på varje kaka medan dom är varma. Låt svalna på plåten.
Eller den här???
En tunn och härligt seg kaka med rejäl mintsmak.
Kan gärna bakas dagen före servering och blir
bara godare för var dag som går.
100 gr smör eller margarin
100 gr mintchokladkakor, t ex. After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
Glasyr:
150 g mintchokladkakor, t ex. After Eight
Smörj och bröa en form med löstagbarkant, ca
21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på
svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt
ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till
en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och
tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner
blandningen i smeten. Häll smeten i formen och
grädda 18 minuter i 175 grader. Ta ut kakan ur
ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda
ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och
bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens
kant. Förvara svalt
gu nu rinner snålvattnet...
tänkte bara säga att jag har testat att göra både dumlekakorna och after eightkladdkakan. godare saker får man leta efter.
ja mmm det blir ju underbart gott...