• josida

    Tips på nyttiga middagar som tar MAX 30 minuter att tillaga?

    Japp, jag är en stressad, ensamstående småbarnsmamma som dessutom försöker gå ner i vikt och vill äta sunt.

    Så nu vill jag gärna ha alla era tips på nyttiga men snabba middagar. Inte för många ingredienser, och det får ta MAX 30 minuter att laga. -)

  • Svar på tråden Tips på nyttiga middagar som tar MAX 30 minuter att tillaga?
  • Erika

    Ikväll la vi räkor i en skål o åt, det tog ca 10 sek att hålla upp.

    Om du atr frusna så tar det tid att tina.

    Vi var så mätte sen eftermiddagsfikat så vi skippade sallad o bröd o åt bara räkor o citronvatten!!

    Annars matiga sallader går snabbt och är nyttigt.

    Pasta kokas ju fort.

    Grönsaker i ugn tar några minuter att skala o hacka men sen är det ju ugnstid på kankse 20 minuter.

  • Kajee

    magra köttbullar (tex av kyckling) och makaroner och mycket grönsaker

    laga större omgångar mat och spar i frysen och värm i micro/ugn


    ?I, not events, have the power to make me happy or unhappy!
  • Casino chick

    Har du hört talas om Rachel Ray? Hon är berömd för sina "30 minuters måltider". Googla henne, så hittar du en massa goda recept.


    Loving life!
  • TezzyBump

    testa o köp ett nr av tidningen Laga Lätt, innehåller enkla snabba lätta recept (alla under 599kalorier och veckomatsedlar med rätter som tar max 20min att laga)

  • AnnaK

    Chili con chicken

    Ingredienser
    4 port
    350 g kycklingfärs
    2 vitlöksklyftor
    2 tsk smör-&rapsolja
    1 burk krossade tomater
    2?3 tsk chilipulver
    1 köttbuljongtärning
    2 burkar vita bönor
    1/2 dl hackad persilja
    2 dl matyoghurt
    Gör så här
    Skala och hacka vitlöken. Stek färsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, chilipulver och smulad buljongtärning. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i grytan. Låt allt koka 2?3 min. Rör ner persiljan och hälften av matyoghurten. Servera med sallad och resten av matyoghurten. Tips! Istället för kycklingfärs kan du använda quorn eller mager nötfärs.

  • AnnaK

    Foliebakad fisk 4 port

    Ingredienser
    4 port
    600 g fiskfilé
    1-2 färska lökar
    ev. 2 vitlöksklyftor
    1 1/2 tsk örtsalt
    2 msk färsk hackad rosmarin, timjan eller persilja
    1 dl crème fraiche Gör så här
    Klipp till 4 rejäla aluminiumfolieark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folie och lägg löken ovanpå. Krydda med örtsalt och någon av örtkryddorna. Lägg en klick crème fraiche på toppen. Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut. Lägg paketen på grillgallret och låt fisken baka ca 15 minuter (i ugn 15 - 20 minuter i 200 grader). Öppna och kontrollera att fisken är vit och fast. Servera med lättkokta grönsaker, bröd och färsk potatis.

  • AnnaK

    Räkcouscous

    Ingredienser
    4 port
    1 kg räkor med skal
    4 dl grönskasbuljong
    1 msk smör
    4 dl couscous
    2 färska lökar
    250 g förvälld hel spenat
    50 g smör
    1 tsk örtsalt Gör så här
    Skala räkorna. Koka upp buljong och smör i en kastrull. Rör ner couscous, lägg på lock och ställ kastrullen vid sidan om plattan 5-6 min. Grovhacka lök och spenat. Smält smöret och fräs lök och spenat. Smaksätt med örtsalt. Rör sedan ner räkorna och till sist couscousen. Servera med citronklyftor och en sallad.

  • AnnaK

    Blodpudding med morots- och lingonsallad

    Ingredienser
    4 port
    500 g blodpudding, 9 % fett
    2 tsk smör-&rapsolja
    4 morötter, ca 400 g
    250 g Keso cottage cheese, naturell
    1 dl lingonsylt eller rårörda lingon
    Gör så här
    Skär blodpuddingen i skivor och stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Skala och riv morötterna grovt. Blanda morötter med cottage cheese och lingonsylt till en sallad. Servera blodpuddingen med salladen.

  • AnnaK

    Carbonaragratäng

    Ingredienser
    4 port
    250 g pasta, t ex tagliatelle
    200 g rökt skinka
    2 dl frysta gröna ärtor
    5 dl Kelda ostsås
    1 dl Arla Köket riven ost, gratäng
    Gör så här
    Sätt ugnen på 225°. Koka pastan. Skär skinkan i tärningar. Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Strö över skinka och ärtor. Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min. Servera gärna en sallad till.

    Tips! Koka extra pasta ena dagen och gör gratängen nästa.

Svar på tråden Tips på nyttiga middagar som tar MAX 30 minuter att tillaga?