Ngn lättbakad kaka som går relativt snabbt?
I väntan på förlossning kan man ju baka en kaka
Men vad?
I väntan på förlossning kan man ju baka en kaka
Men vad?
kladdkaka?
Kokostoppar?
Sockerkaka
muffins
ja de finns ju hur många som helst, själv väntar jag inte på förlossning utan fyllar upp till amnnens 30års kalas om ett par veckor jag bakar just nu bröd o kokostoppar, men har ju lite mer ork o energi än dig misstänker jag
Föresten, glömde skriva lycka till med magen o kommande förlossning
Silvikaka i långpanna
Silviakaka
Smet
3 ägg
4 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 1/2 dl ljummet vatten
Glasyr
200 gr smör
2 dl socker
3 msk vaniljsocker
2 äggulor
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll ner i äggsmeten. Tillsätt det ljumma vattnet.
Grädda i långpanna i 175° ca 15 min
Glasyr
Smält smöret. Lägg i sockret och vaniljsockret och rör om.
Lägg i äggulorna och låt det hela koka svagt en stund.
Häll på glassyren i omgångar när kakan har svalnat lite och strö lite cocos över.
--------------------------------------
Bullar i långpanna
150 g smör
5 dl mjölk (ljummen)
1 pkt jäst (söt el vanl)
1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
1 dl socker
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
Gör vanlig bulldeg. Jäs i bunke ca 30-40 min. Platta ut degen i långpanna. Gör 48 hål med
fyllning i eller använd gärna sprits och tryck in fyllningen i degen. Jäs ca 15 min. Pensla med
ägg, strö på pärlsocker. Gräddas ca 20 min, 200°.
---------------------------------------------------
Maias äppelkaka
3 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1½ dl socker
1½ dl mjölk
50 g smält margarin
3-4 äpplen
Kanel Socker
Skala och klyfta äpplena. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt mjölk och smör. Häll smeten
i en form. Stick ner äppelklyftorna i kaksmeten. Strö över kanel och socker. Grädda 200 grader i 30 minuter.
Tredubbel smet passar till långpanna.
------------------------------------------------
fler?????????????????
Annars så är syltgrottor väldigt lättbakade. Även rulltårta! Håller oxå på att baka i väntan på förlossning, har du några bra recept att dela med dig av?
Lycka till med kommande FL, har du lång tid kvar?
Rörda kakan
* 2 ägg
* 2 dl socker
* 2 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk vaniljsocker
* 100 g smält smör (eller margarin)
* 1 tsk kanel
* 50 g hackade nötter _eller_ 1/2 dl kokosflingor att strö över
Rör ihop allt utom kanel och nötter/kokosflingorna. Vispa inte! Häll smeten ien smord och bröad form, helst en rund, ca 20-22 cm i diameter. Strö över kanel och nöthack eller kokosflingor. Grädda kakan i 175 grader ca 30 minuter.
Snabb Tuppkaka
2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl mandel hyvlad
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj och bröa en form, cirka 22 cm i diameter.
3. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke.
4. Det ska inte vispas, bara röras så att allt blandas väl.
5. Häll upp i formen och hyvla smöret med osthyvel eller klicka det över kakan.
6. Strö över flagad mandel och grädda kakan i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
7. Det ska bli som en tunn ljus hinna på ytan när kakan är klar.
Blåbärskaka
Ingredienser: 35 portioner
5 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gr smör (kylskåpskallt)
pärlsocker
blåbär ca ½ liter
Gör så här
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker.
3. Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm.
4. Häll smeten i formen och strö blåbär (eller något annat bär) jämnt fördelat över hela ytan.
5. Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö till sist pärlsocker över.
6. Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader, kontrollera med provsticka.
En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde.
Windsor kaka
av JFL @ 21:36 Tinelings Mammas Windsor kaka ( snabb & lätt att göra)
2 ägg
1 ½ dl socker
50 g margarin
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl kok marsankräm
1- 1 1/2 dl tjock grädde
3 blad gelatin eller (1 tsk gelepulver med 1 msk kokande vatten)
Koka marsan krämen. Låt bli kall. Smält gelatinet i hett vatten. Vispa grädde. Rör i gelatinet i grädden. Blanda grädden med marsan krämen. Ställ kallt.
Strössel:
30 g smör
2 msk socker
½ dl vetemjöl
Blanda socker och vetemjöl, hacka el smula in margarinet till en grynig massa.
Vispa ägg, socker pösigt, blanda mjöl, bakpulver. Tillsätt växelvis med det avsvalnade, smälta smöret.
Slå smeten i formen 24 cm rund form.
Grädda 175 gr tills den är torr med sticka. Efter 20 min ta ut försiktigt och strö över strössel. Sätt in åter i ugnen och grädda den färdigt ca 15 min till.
Ta ut den och låt bli kall, dela den i 2 halvor. Lägg samman den. Stå kallt med vaniljkrämen emellan. Lägg kakan på faten och sikta över med florsocker.
Skärs i tårtbitar.
chuklad rutor