• Pyssilullan

    Ngn lättbakad kaka som går relativt snabbt?

    I väntan på förlossning kan man ju baka en kaka
    Men vad?

  • Svar på tråden Ngn lättbakad kaka som går relativt snabbt?
  • jmmm

    kladdkaka?
    Kokostoppar?
    Sockerkaka
    muffins
    ja de finns ju hur många som helst, själv väntar jag inte på förlossning utan fyllar upp till amnnens 30års kalas om ett par veckor jag bakar just nu bröd o kokostoppar, men har ju lite mer ork o energi än dig misstänker jag

  • jmmm

    Föresten, glömde skriva lycka till med magen o kommande förlossning

  • Atamon

    Silvikaka i långpanna

    Silviakaka

    Smet
    3 ägg
    4 1/2 dl socker
    4 1/2 dl vetemjöl
    3 tsk bakpulver
    2 1/2 dl ljummet vatten

    Glasyr
    200 gr smör
    2 dl socker
    3 msk vaniljsocker
    2 äggulor

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll ner i äggsmeten. Tillsätt det ljumma vattnet.

    Grädda i långpanna i 175° ca 15 min

    Glasyr
    Smält smöret. Lägg i sockret och vaniljsockret och rör om.
    Lägg i äggulorna och låt det hela koka svagt en stund.

    Häll på glassyren i omgångar när kakan har svalnat lite och strö lite cocos över.
    --------------------------------------
    Bullar i långpanna

    150 g smör
    5 dl mjölk (ljummen)
    1 pkt jäst (söt el vanl)
    1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
    1 dl socker
    ½ tsk salt
    11-12 dl vetemjöl
    Fyllning
    150 g smör
    2 msk vaniljsocker
    3 dl florsocker
    100 g philadelphiaost

    Gör vanlig bulldeg. Jäs i bunke ca 30-40 min. Platta ut degen i långpanna. Gör 48 hål med
    fyllning i eller använd gärna sprits och tryck in fyllningen i degen. Jäs ca 15 min. Pensla med
    ägg, strö på pärlsocker. Gräddas ca 20 min, 200°.
    ---------------------------------------------------

    Maias äppelkaka

    3 dl vetemjöl
    2½ tsk bakpulver
    1½ dl socker
    1½ dl mjölk
    50 g smält margarin
    3-4 äpplen
    Kanel Socker

    Skala och klyfta äpplena. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt mjölk och smör. Häll smeten
    i en form. Stick ner äppelklyftorna i kaksmeten. Strö över kanel och socker. Grädda 200 grader i 30 minuter.
    Tredubbel smet passar till långpanna.
    ------------------------------------------------

  • Pyssilullan
    jmmm skrev 2007-10-18 15:35:24 följande:
    Föresten, glömde skriva lycka till med magen o kommande förlossning
    TACK TACK va snällt
    Ja du har säkert mer energi än mig, men några cocostoppar kanske jag kan få till
    Men nu är en kladdis inne i ugnen!
  • Liten M
    Snickerskakor:

    1 dl socker
    2 dl sirap
    i burk jordnötssmör
    1 tsk vaniljsocker
    1 dl coccos
    10 dl flingor av typen Kellogs Rice Crispies

    Garnering
    minst 1 blockchoklad

    Koka upp socker, sirap & jordnötssmör så de smälter och blandas. Blanda sedan med alla torra ingredienser och häll ut i en bakplåtsklädd/smord långpanna och platta till. Häll smält choklad & häll över. Bred ut och låt stelna.

    Havrekakor m. nougat

    100 g margarin
    4.5 dl havregryn
    1 msk mjöl
    1.5 tsk bakpulver
    1 dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    2 msk sirap

    Garnering

    250(?) g riven Nougat(Hel förp!)

    Smält margarinet och häll över havregrynen. Låt svalna till ljummen temperatur. Blanda alla torra ingredienser och blanda de sedan med margarinet/havregrynen och tillsätt sirapen. Smeta ut i en mindre form(Typ sån man har till rulltårta. 25*30 cm??)& in i ugnen 200 grader i ca 10 min.

    Häll sen över nougaten direkt så den smälter och bred ut den. Skär i bitar då den svalnat.
  • Liten M

    Annars så är syltgrottor väldigt lättbakade. Även rulltårta! Håller oxå på att baka i väntan på förlossning, har du några bra recept att dela med dig av?

    Lycka till med kommande FL, har du lång tid kvar?

  • AnnaK

    Rörda kakan

    * 2 ägg
    * 2 dl socker
    * 2 dl vetemjöl
    * 1 tsk bakpulver
    * 1 tsk vaniljsocker
    * 100 g smält smör (eller margarin)
    * 1 tsk kanel
    * 50 g hackade nötter _eller_ 1/2 dl kokosflingor att strö över

    Rör ihop allt utom kanel och nötter/kokosflingorna. Vispa inte! Häll smeten ien smord och bröad form, helst en rund, ca 20-22 cm i diameter. Strö över kanel och nöthack eller kokosflingor. Grädda kakan i 175 grader ca 30 minuter.

  • AnnaK

    Snabb Tuppkaka

    2 st ägg
    3 dl socker
    3 dl vetemjöl
    50 g smör
    1 dl mandel hyvlad

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Smörj och bröa en form, cirka 22 cm i diameter.

    3. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke.

    4. Det ska inte vispas, bara röras så att allt blandas väl.

    5. Häll upp i formen och hyvla smöret med osthyvel eller klicka det över kakan.

    6. Strö över flagad mandel och grädda kakan i mitten av ugnen i 15-17 minuter.

    7. Det ska bli som en tunn ljus hinna på ytan när kakan är klar.

  • AnnaK

    Blåbärskaka
    Ingredienser: 35 portioner
    5 ägg
    4 dl socker
    4 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    75 gr smör (kylskåpskallt)
    pärlsocker
    blåbär ca ½ liter

    Gör så här
    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    2. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker.
    3. Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm.
    4. Häll smeten i formen och strö blåbär (eller något annat bär) jämnt fördelat över hela ytan.
    5. Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö till sist pärlsocker över.
    6. Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader, kontrollera med provsticka.

    En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde.

  • AnnaK

    Windsor kaka
    av JFL @ 21:36 Tinelings Mammas Windsor kaka ( snabb & lätt att göra)

    2 ägg
    1 ½ dl socker
    50 g margarin
    1 ½ dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Fyllning:
    2 dl kok marsankräm
    1- 1 1/2 dl tjock grädde
    3 blad gelatin eller (1 tsk gelepulver med 1 msk kokande vatten)

    Koka marsan krämen. Låt bli kall. Smält gelatinet i hett vatten. Vispa grädde. Rör i gelatinet i grädden. Blanda grädden med marsan krämen. Ställ kallt.

    Strössel:
    30 g smör
    2 msk socker
    ½ dl vetemjöl

    Blanda socker och vetemjöl, hacka el smula in margarinet till en grynig massa.

    Vispa ägg, socker pösigt, blanda mjöl, bakpulver. Tillsätt växelvis med det avsvalnade, smälta smöret.

    Slå smeten i formen 24 cm rund form.

    Grädda 175 gr tills den är torr med sticka. Efter 20 min ta ut försiktigt och strö över strössel. Sätt in åter i ugnen och grädda den färdigt ca 15 min till.

    Ta ut den och låt bli kall, dela den i 2 halvor. Lägg samman den. Stå kallt med vaniljkrämen emellan. Lägg kakan på faten och sikta över med florsocker.

    Skärs i tårtbitar.

  • Pyssilullan
    Liten M skrev 2007-10-21 23:05:08 följande:
    Annars så är syltgrottor väldigt lättbakade. Även rulltårta! Håller oxå på att baka i väntan på förlossning, har du några bra recept att dela med dig av? Lycka till med kommande FL, har du lång tid kvar?
    Hon föddes i lördags den 20.e
Svar på tråden Ngn lättbakad kaka som går relativt snabbt?