Om man kokar vin-när försvinner alkoholen?
Om man kokar vin, hur lång tid tar det innan alkoholen försvinner?
Om man kokar vin, hur lång tid tar det innan alkoholen försvinner?
Varför ska du koka vinet?
3-5 min.
T ex i såser eller för att få fram smaken utan alkohol. Jag ammar.
Du behöver inte oroa dig för att det ska finnas någon alkohol kvar om du låter såsen koka en stund. Annars så finns det alkoholfritt matlagnings vin i din mataffär. Brukar stå vid oljorna. Smaklig spis!
Koka kanske lite längre för säkerhets skull.
Ren alkohol är svår att koka bort helt iof, typ från glögg osv.
Hittade den här informationen
Nej, tydligen måste man koka länge för att få bort alkohol. US Department of Agriculture’s Nutrient Data Laboratory har kommit fram till följande:
Efter 15 minuters kokning återstår 40%
Efter 30 minuters kokning återstår 35%
Efter 1 timmes kokning återstår 25%
Efter 2 timmars kokning återstår 10%
Men har du inte läst i alla ammninga trådar att du kan sitta och amma samtidigt och dricka vin?.
Kolla så får du se att det är ingen fara med alkhol då man ammar.
Nej, jag visste inte heller, jag trodde faktiskt alkoholen försvann direkt när den kokade =) Men samtidigt så är det juinte så mycket alkohol i vin och i mat är den ju oftast utblandad med annan vätska =) KRAM
och SÅ mycket vin brukar man ju inte ha i såsen heller.. bara skvätt.. så jag tror inte nån behöver få nån hjärtattack här nu.. hehe