Sötsursås samma som dom serverar på kina resturang
Hej!är det någon som har ett recept på sötsursås som smakar som den dom serverar på Kinarestuang?Tacksamm för svar
Hej!är det någon som har ett recept på sötsursås som smakar som den dom serverar på Kinarestuang?Tacksamm för svar
Gör en som smakar ungefär som den dom serverar på en av restaurangerna här i stan iaf!
2 tsk potatismjöl
½ dl socker
2 msk tomatketschup
1 tsk ljus soya (obs! ljus)
1 tsk worchestershiresås
1 dl ananasspad
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
Rör ihop potatismjöl och socker.
Tillsätt vatten och ananasspad och rör tills det löst sig.
Tillsätt vinäger, soya, ketschup och worechestershiresås.
Koka upp under omrörning. Sänk värmen när såsen börjat tjockna. Blir den för tjock, späd med mer ananasjuice.
Tack för receptet,det ska jag prova att göra,jag tycker det verkar vara den som dom serverar på Kinarest.
På kinaresturangen jag jobbade på så kokade de sin sån sås å det va Ingefäraskivor å citronskivor å en massa saker i:) supergod:)
Har du nån mer aning om vad det var för ingredienser?
alla signaturer upptagna skrev 2007-10-20 22:25:11 följande:
nä det va lite hysh hysh så inte resturangerna runt om skulle få tag på det
Nä jag kommer bara ihåg ingefäran och citrusen.
Lycka till!
nyponsoppa
-Vad!nyponsoppa som sötsursås?Eller vad menar du?
Tyler Durden skrev 2007-10-22 18:27:19 följande:
ja många cheapsticks brukar ha nyponsoppa som bas i sötsuren!
Ja .Jag har märkt det Tyler.
Och jag blir lika besviken varje gång jag blir snuvad!
Det är inte alls lika gott.
Jag har googlat några gånger,och en gång fick jag ett bra recept här.
Nyponsoppa är INTE samma sak,inte ens en aning nyponsoppa i!
Har du kvar det receptet?vill du dela med dig det????
Nä.Jag har inte det kvar.
Men det liknar Anncas.
Som du fick i som första inlägg.
Det ska vara brytning mellan vinäger och ananas och tomat för att det ska "bli nåt"
Googlade själv,och det finns ett antal varianter.
Men jag tyckte Anncas lät bäst faktiskt .
Ur mitt minne.
Jag har gjort sötsur sås 4-5 ggr innan.
Det har blivit bra varje gång.
Kanske det tom var anncas jag gjorde sist?
Lycka till
Det där receptet är hämtat ur "Klassisk Kinesisk Kokbok" har jagför mig att den heter, av Yan-Kit Soo. Den första kokbok jag köpte när jag var 18 och skulle flytta hemifrån!
Ibland wokar jag på lite skivad ingefära och lite skivade vitlöksklyftor och någon hackad chilifrukt för att få lite bett på såsen, och så kan man precis i slutet vända ner lite ananasbitar.
På mitt jobb lagar vi en sötsur sås på vatten, chilisås, vinäger, ingefära, farinsocker, som reds av med maizena och smaksätts med lite salt... ibland har vi ananasbitar i också!
Tack för alla svar,jag prövar nog anncas först,sen får jag väl smaka mig fram vilken som är bäst!
Tack för alla svar,jag prövar nog anncas först,sen får jag väl smaka mig fram vilken som är bäst!
Här hittade jag den..haha!
www.familjeliv.se/Forum-5-72/m7290638.html
Tack i efterskott!
Den såsen lät också bra!jag får laga båda två!!!Tack så mycket