Hur länge står sig köttfärssås i kylen?
Som rubriken lyder. Efter hur lång tid riskerar man att bli matförgiftad?
Som rubriken lyder. Efter hur lång tid riskerar man att bli matförgiftad?
Det beror ju på hur snabbt man kylde ner den och satte in den i kylen, och vilken temperatur man har i kylen. Jag är nojjig, så jag skulle max äta den dagen efter (om jag kylt ner den och den stått i kyl).
Köttfärssås med mjölkprodukter - håller nog i sig inte lika länge som köttfärsåser UTAN mjölkprodukter.. Min gräns går nog 4-5 dagar i kylskåpet.. Sen beror det på om det är nötfärs eller grisfärs. Grisfärsen är sämre.
Då är det knappast någon risk.
Snabbt in i kylen, och kall kyl, och nötfärs...
Vi lagar nästan alltid på blandförs, och det brukar nog ta minst 30 min innan den kommer in i kylen. Brukar försöka frysa in så fort som möjligt, men 3 -4 dagar i kylen för tillagad köttfärs (blandfärs) har inte gjort oss sjuka än!
Så länge den smakar och luktar gott så är det ingen fara,bara du värmer den så den blir rikigt het så dör skadliga bakterier.
Det ska vara lugnt, jag tror inte att barnen kommer att bli sjuka...
Köttfärssås skulle jag lätt kunna ha i kylen i 3 dagar och äta utan minsta tvekan.
Klarade barnen sig från en evt. matförgiftning?