Kan man äta ägg som är två dagar för gamla?
Jag undrar om man kan använda ägg som är två dagar för gamla?
Dom har stått i kylskåp hela tiden och de luktar inget?
Jag undrar om man kan använda ägg som är två dagar för gamla?
Dom har stått i kylskåp hela tiden och de luktar inget?
O ja. Bäst-före-datumet på ägg utgår från att äggen förvaras i rumstemperatur. Förvarat i kyl håller de flera veckor efter det datumet. Jag har använt ägg som gått ut för över en månad sedan, utan problem.
Luktar dom okej är det ingen fara alls! =)
Det går bra! Luktar dom ingenting så går det utmärkt..
knäck dom i ett glas först så förstör du inte smeten om det var ett dåligt ägg.
Bästa sättet att kolla om ett ägg är friskt är att lägga det i vatten. Flyter det så är det gaser i ägget och det är inte friskt. Lägger det sig på botten (iofs stående, för det finns en luftbubbla i ägget) så är det friskt
Tack så mycket för era snabba svar. Då blir barnen glada när det blir pannkaka!
Datum stämpeln på ägg är eu anpassad, och i många andra länder förvaras äggen i rumstemperatur, men eftersom vi i sverige har dom i kylskåp håller de långt över den datumen. Vi har ätit ägg som är flera veckor "gamla".
ett ägg som är gammalt luktar fruktansvärt, så man kan inte missa det.
Det är bara att äta, tänk förr i tiden, de kunde förvara ägg länge!! det är vi i den "nya" världen/tiden som är tjafsiga!
Ja.Och även 14 dagar efter det!
inga som helst problem !!!!
ägg har låååååång hållbarhet och som listo skriver så utgår man från förvaring i rumstemp när man sätter bäst före datum
och det är ett BÄST FÖRE - dvs bara en rekommendation, produkten kan hålla långt efter datumet
ägg kan hålla flera månader efter bäst före i gynnsamma förhållanden