• Fjällräven

    Efterrätt med alkohol i?

    Hej!

    Har middagsbjudning imorgon och har jag gjort en creme bruleé med baileys i. Går det bra? Är ca 1 dl i smeten till fyra portioner. Blev lite osäker?
    Är det inte lite så också att alkoholen dunstar när den blir varm(i ugnen)? Är i v. 5 nu.

    Hoppas någon vet!
    /Fjällräven

  • Svar på tråden Efterrätt med alkohol i?
  • Fjällräven

    piuh! Tack för snabbt svar.
    Hehe...Blir ju lite nojig nu när det är första gången för oss...

  • Sandra och Frippe

    dunstar vid 70 grader.

  • lata kocken Johanna

    det dunstar ung en procentenhet per 1-2minuter vid temperaturer över 70 grader

    men en creme brule stannar vid 68grader...

  • Fjällräven

    Men i receptet så skulle de vara 85 grader i bruleén, så jag gjorde så och de var inne i ca 40min.
    Då borde det vara rätt lugnt ändå

  • Liten Mjau

    Det är nog lugnt. En fjärde-dels dl per person är inte så mycket så det borde dunstat i 85 grader.

  • lata kocken Johanna

    85 grader i ugnen eller hur?

    man kör i vattenbad tills de stannat och äggula stannar vid 68grader

  • Fjällräven

    Nej, 85 grader innertemp på dom. Använde en termometer så det blev exakt.
    Blev jättegoda! Krämiga och härlig.

  • mippy

    hmm... kan man verkligen tempa creme bruleé??

  • Fjällräven

    jupp, använde en termometer som man använder till kött. Annars har man ju ingen aning om när den når sin rätta innertemp.

  • Balehead

    Det låter ju hur gott som helst! Kan du inte lägga ut receptet??

  • mippy

    jo, fast en creme bruleé ska väl bara stanna.. och det märker man väl iaf... eller jag vet inte... blev bara lite förvånad.. tur att den blev bra i vilket fall. lät riktigt gott...

  • lata kocken Johanna

    85grader i INNERTEMP?
    jösses - det har aldrig mina blivit
    vi tar ut dom när de stannar

Svar på tråden Efterrätt med alkohol i?