Vitvå skrev 2007-10-26 15:18:56 följande:
Min läkare sa till mig (innan jag opererade bort galllblåsan) att jag fortfarande kunde få anfall även utan och att jag för att undvika det låta bli att äta det som triggade anfallen innan operationen.Jag fick i och för sig mina utan att ha ätit något speciellt och ibland mitt på natten men råden var:Lagom med fet mat, inga äpplen, skala gurkan om du ska äta gurka, undvika rökt mat och låta bli grön paprika.Det är vad jag kommer ihåg just nu.
Det är samma för mig. Några gånger utlöstes anfallen av att jag hade hoppat över frukosten!

I övrigt finns ingen gemensam faktor.
Fet mat äter jag inte alls (tål inte rött kött, utan äter mest vegetariskt, men dock utan ost då mina barn är allergiska), äpplen äter jag bara skalade och i paj eller chutney. Barnen kräver skalad gurka, så den är alltid skalad för oss vuxna också.. Rökt mat gillar jag inte och paprika tål jag inte. Så jag tycks ju ändå äta idealiskt för att slippa anfall..?