Jag fryser nästan all mat som blir över, det brukar gå alldeles utmärkt. Det behövs inte särskilda recept. Jag har aldrig märkt att potatismos blir vattnig, men jag gör aldrig pulvermos, bara mos på vanlig potatis och då ganska fast sådan så det kanske är därför. Får jag mycket ris över, så fryser jag in den för sig. Men som det skrivs ovan, vanlig kokt potatis brukar inte bli någon höjdare om man fryser. Såser/röror med creme fraiche kan ibland bli lite skurna efter frysning och uppvärmning
Dock så kan man behöva salta (och krydda) nästan all mat som varit fryst och sedan värms i micro. Men det tycker jag man måste med all mat som värms i micro
Men mat som brukar vara bra att ha i frysta matlådor:
Chili con carne
Köttfärssås och spagetti
Fiskgratäng
Potatismos och hemmagjorda fiskpinnar
Makaroner och någon sås
Korvstroganoff och ris
Andra korvgrytor med ris/pasta/bulgur/cous cous
Biff stroganoff och ris
Makaronpudding
Paj
Kycklinggrytor och ris
Soppor (ärtsoppa, köttsoppa, fisksoppa)
Bruna bönor och fläsk/korv