• TriBelle

    hur gör jag bechamell sås?

    ja hur gör du din bechamellsås?

    har hört olika knep..

    jag får lixom inte till det.

  • Svar på tråden hur gör jag bechamell sås?
  • AnTiMiFi

    Bottenredning
    smör/margarin
    vetemjöl
    mjölk/vatten/matlgrädde dock mest mjölk
    buljong
    salt/peppar

  • Fia Lundbom

    Smält smör i kastrull. Kanske 2 msk.
    Häll i 1 msk vetemjöl och rör runt.

    Häll på med mjölk - lite i taget -och rör om tills det tjocknar.

    Salta och peppra.

    Lätt som en plätt

  • FruGustavsson

    är det till lasange så har jag i riven ost på slutet.--

  • Vive
    AnTiMiFi skrev 2007-10-30 14:57:02 följande:
    Bottenredning smör/margarinvetemjölmjölk/vatten/matlgrädde dock mest mjölk buljongsalt/peppar
    Kort kommentar bara, har jobbat i kök i många år och ingen bechamellsås har vad jag vet någonsin innehållit Buljong. Möjligen någon egen hemgjort variant.

    Äkta Bechamell innehåller endast smör, mjöl och mjölk (salt och vitpeppar).
    Gör så här:
    Smält smör/margarinet på svag värme. Strö över vetemjölet och späd direkt med lite av mjölken så att det inte klumpar sig. Låt koka på svag värme, dock minst 3 minuter, och späd under tiden till lagom konsistens, salta och peppra.

    Sedan kan man lägga till dill, citroncest om man vill göra sås till lax.
    Riven parmesan och muscot om man vill göra en god ostsås.
    Smaklig måltid!
Svar på tråden hur gör jag bechamell sås?