när ja gick på kockskolan så gjorde vi en massa olika glassar.Ex morotsglass,svartpepparglass,rödbetsglass...m m
vet att de låter konstigt.
men hittar inte mina precept på dessa.men ska försöka hitta dom.För jag tycker verkligen att de ska testas.
Här kommer ett annat recept på morotsglass.
Morotsglass 300g morötter
5 dl mjölk
8 äggulor
2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 msk koncentrerad apelsinjuice
Skala och skär morötterna i bitar och koka i mjölken. Blötlägg gelatinbladen i vatten. Mixa och passera genom sil, och häll tillbaka i kastrullen. Vispa ägg och socker pösigt. Värm alltsammans i kastrullen under omrörning, men koka inte. Smält gelatinbladen och rör ner dem i moset, blanda väl. Tillsätt koncentrerad apelsinjuice mot slutet. Häll i en bunke och ställ i frysen. Rör en gång i timmen så slipper du kristaller i glassen. Låt glassen tina lite innan servering.